Nu cred că trebuie să mai spun cât îmi place şi cât admir performanţa celor de la Cirque du Soleil, aşa că m-am bucurat mult de invitaţia la avanpremiera filmului Worlds Away, regizat, scris şi coprodus de Andrew Adamson (Shrek & Cronicile din Narnia) şi avândul-l pe James Cameron (Titanic & Avatar) ca producător executiv.

Ca de obicei, nu m-am documentat despre film înainte, habar n-aveam la ce să mă aştept, dar fiind un produs marca CdS, cu aşa regizor şi producător,  ştiam că nu poate fi decât pe placul meu. Şi aşa a şi fost!

Povestea Worlds Away e simplă, o fată (Mia) vede, la circ, un acrobat (The Aerialist), un salt mortal şi… acrobatul, urmat de fată, alunecă într-o lume fantastică şi magică, un fel de limbo,  în care ea îl caută pe el şi viceversa. Vorbe prea multe nu sunt (şi mai bine!, eu am văzut varianta dublată) însă minunatele momente desprinse din şapte spectacole Cirque du Soleil (O, Ka, Mystère, Viva Elvis, Criss Angel Believe, Zumanity şi The Beatles LOVE), alcătuiesc o lume aparte, în care cei doi trebuie să găsească o cale să se descurce şi să… se regăsească.

Filmul e foarte frumos, sunt momente în care te transportă acolo, dar aş fi preferat să-l văd pe un ecran şi mai mare şi cu mai multe efecte 3D, să mă feresc de stropii de apă, să văd cum vin acrobaţii spre mine, aşa cum s-a întâmplat, live, la Saltimbanco. E, cumva, singurul “defect”, dacă pot spune asta despre un film care mi-a plăcut foarte mult, de la fragmentele alese şi îmbinarea lor într-o singură istorie, felul în care e filmat, poveste, costume, muzică, tot! Adică… The Aerialist plonjază în lună care e lichidă, cât de tare poate fi asta?!

E o bucurie de film şi singurul fel în care vă puteţi convinge e să-l vedeţi! Ocazie cu care vă reamintesc de seria de specacole Cirque du Soleil la Bucureşti în 2013, pentru că live exeperienţa e şi mai specială! Dar mergeţi la film, zic, că O, de exemplu, n-o să fie prea curând în România.

Share: