January 3

Pro nu e Dolce sau Unde e VH1-ul meu?!

Sunt supărată! De azi, Pro s-a retras cu toate cele 11 canale de pe Dolce, iar eu sunt abonat Dolce. Şi nu, nu sunt supărată pe operator! În definitiv, diferenţa de la 4 milioane de euro, cât încasa Pro de la Dolce, până la 12 milioane, cât a pretins Pro la “renegociere”, s-ar fi scos cumva tot din buzunarul meu. Doar că în timp ce Pro negocia în numele unor acţionari, şi nu al telespectatorilor!, Romtelecom negocia în numele a 1,2 milioane de abonaţi! Care, da, nu-şi doreau să rămână fără canalele cu pricina dar, cel mai probabil, nici să plătească în plus!

Ce s-a întâmplat? S-a negociat până în ceasul al 12-lea, aproape la propriu, dar nu s-a putut ajunge la un compromis. Pro ştia doar 12 milioane, Romtelecom a oferit şase şi a sperat că Pro o să sfârşească prin a fi rezonabil, nelăsând 1,2 milioane de telespectatori cu ochii în soare.


Nu a fost cazul, aşa că aseară, pe la 1 noaptea, îmi făceam abonament la Voyo. Pentru că nu pot să nu văd Pro, mai ales ca PR, mă interesează ştirile lor, îmi plac emisiunile de genul Vocea şi Românii au talent, mă uit la România, Te iubesc! sau la ApropoTV, şi mă uit şi la ProCinema, când am ce vedea.  Pe Acasă TV, în schimb, n-am mai dat de când au scos Cinemateca de Acasă, era singurul motiv pentru care păstram canalul respectiv în grilă. Şi, ocazional, pentru Doamne de poveste. Merită toate astea atâta deranj şi atâtea discuţii?!

Plăcută a fost, însă, surpriza de la Dolce, care a anunţat noile canale din grilă, cele cu care sunt înlocuite canalele Pro: HBO, HBO Comedy, BBC Knowledge, Comedy Central, Shorts, BBC World News, France 24, MTV Hits, Mooz Hits, iar pentru abonații cu receptoare HD: Eurosport 1 HD și Shorts HD. În plus, pentru platforma IPTV se introduc canalele Mooz Dance și Mooz Dance HD.

Eu, că am MaxPack, adică ambele HBO şi ambele Cinemax, primesc reducere la pachet, aşa că, până la urmă, financiar, probabil ies tot pe-acolo! Şi mi se pare super mişcarea Dolce de a băga HBO în pachetele de bază, nimeni nu mai oferă asta!, iar dacă e să aleg între Las Fierbinţi şi HBO + BBC, mi-e clar care e alegerea corectă!

Singurul lucru pe care îl pierd e VH1, lucru pentru care nu pot să nu fiu supărată pe Pro! Adică ok, înţeleg că a făcut investiţii! Nu cred că le-au întreit, cum pretind ei, dar să zicem că toate emisiunile şi producţiile lor costă de trei ori mai mult. Că nu mă uit eu la Fierbinţi sau tanti Florici nu e problema Pro-ului. Dar, frate, în VH1 ce investiţii au făcut, ha?! Şi de ce, dacă plătesc Voyo, nu-l văd nici acolo?!

Pro a vrut poziţie de forţă, că urmează, în primăvară, să negocieze şi cu ceilalţi doi mari operatori de cablu, UPC şi RDS – îs foarte curioasă cum vor decurge negocierile, apropo! Văd că operatorii tac mâlc, deocamdată! Pro a mai vrut să facă bani cu Voyo, foarte bine, de la mine îi au, cel puţin până găsesc soluţii alternative, sunt sigură că există.

Totuşi, stimaţi telespectatori, cum ajung eu să văd VH1 fără să-mi schimb operatorul de cablu?!

PS ca să nu avem vorbe: “Romtelecom și-a arătat toată deschiderea în timpul acestor negocieri, propunând grupului ProTV S.A. inclusiv constituirea unui pachet separat pentru aceste canale, disponibil pentru un cost suplimentar, însă și această variantă a fost declinată”


Tags: , , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 03/01/2013 by ruxandra in category "Dileme

5 COMMENTS :

 1. By Maldita on

  De VH1 imi pare si mie rau. :(
  Doar ca inteleg ca-i vorba de business, de bani, de o companie listata la bursa care vrea sa faca profit etc. Astea nu sunt decizii pasionale, sunt decizii luate cu excelul in fata, dupa zeci de sedinte interne si analize financiare. Nici Romtelecom n-a negociat din iubire fata de consumator, sa fim seriosi. :) Sa n-ai Pro Tv-ul in grila e un handicap serios pentru orice distribuitor de cablu in Romania. Da, au introdus niste super programe (tot chitzai dupa VH1), ma uit la ele mult mai mult decat la Pro (unde urmaream aceleasi emisiunui pomenite de tine), dar ne raportam la mase, nu la doua fetite care se bucura ca au BBC-urile si HBO-urile. :)

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   ei bine, poate masele au nevoie si ele de o primenire a mintii… sau asta e felul meu optimist de a vedea partea plina a paharului. desi nu pro pacatuieste cel mai mult in sensul asta.
   cat despre negocieri, presupun ca romtelecom ar fi trebui sa mareasca, totusi, pretul abonamentului daca accepta pretul pro si sa lase, in felul asta, portite deschise pentru toti ceilalti. nu bun. chiar inteleg. dar asta nu ma face sa sufar mai putin dupa vh1 :(

   Reply
 2. By Ciprian on

  Sincer nu stiu cat e abonamentul voyo, dar daca lucrurile stau cum zici tu, imi este greu sa cred ca protv va scote cel 6 mil din abonamente voyo, facute pe seama celor care au pierdut protv.
  @Maldita, o negociere care esuaza, nu este una care a fost bazata de zeci de ore de sedinte si studii. Cineva sigur a fost dezinteresat sau prost in cifre. Parerea mea.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *