Când eram copil mi-aş fi dorit să am coadă. Toate personajele din cărticele aveau coadă: căţelul, pisica, tigrul… Mă rog, toţi în afara de urs care a fost păcălit, ştiţi voi.  Mă gândeam că poate o să am şi eu aşa ceva, să dau vesel din ea. Şi mai târziu m-am gândit că asta cu cozile ar putea să fie o industrie de-a dreptul, vă daţi seama câte accesorii şi chestii pentru coadă. Plus că ar fi foarte simplu să comunici. Dacă dai din coadă repede, nervos, e clar că nu e cazul de discuţii, de exemplu!

Şi fiindcă nouă nu ne cresc cozi, un japonez, Shota Ishiwatari, a inventat Tailly, dispozitivul coadă prins cu o curea de purtător şi care are senzori meniţi să afle când ţi se accelează pulsul şi, în consecinţă, să se mişte! Cam aşa:

Coada vine in patru culori:  alb, negru, gri şi maronie, sau cel puţin aşa a gândit-o creatorul care aşteaptă deocamdată să vadă dacă s-au strâns suficiente solicitări şi destui bani ca să-şi dea îmblănitul dispozitiv la producţie în serie. Iar dacă o face, sper să fie bine ataşată fiindcă parcă văd că unii nu se vor abţine să-i tragă pe alţii de coadă! Şi există şi urechi care sunt, după caz, atente, sau pleoştite.

Pe mine mă amuză teribil ideea! Voi aţi purta aşa ceva?

Share: