Problema cu Valentin ăsta, dincolo de aroma puturoasă de comercial, e că reuşeşte să construiască nişte aşteptări care, dacă nu sunt împlinite, duc la discuţii, explicaţii şi certuri, ba chiar la despărţiri: Ştiam eu că nu mă iubeşti, nemernicule!

Iar bietul “nemernic” nu pricepe neam cum devine cazul şi de ce tigaia dry cooker pe care i-a cumpărat-o de Sf. Valentin s-a transformat brusc în armă albă. Doar văzuse la televizor că toată lumea o laudă!!! Adică nu e bună? Trebuia să-i ia o inimioară din aia roşie de pluş? Un ursuleţ?

Habar n-am ce vor femeile (nimeni nu ştie, nici Mel Gibson!), dar, domnilor, pot să vă spun ce cred că n-ar trebui să faceţi mâine, în fatidica zi a îndrăgostiţilor!

Nu lua un cadou foarte preţios, în nici un caz ceva despre care ştim că-ţi depăşeşte semnficativ bugetul. E penibil şi o să ne faci să ne simţim aiurea – asta dacă ai norocul să ne pese cât de cât de tine. Nu poţi să cumperi dragostea!

Flori. Da, ne plac florile, dar am aprecia dacă te-ai documenta şi ai afla care sunt florile noastre preferate. Trandafirii sunt aşa un clişeu! Hai, că poţi mai mult! Totuşi, dacă îţi vine ideea să ne trimiţi flori la birou, ia trandafiri şi nu te zgârci. O să ne dai ocazia să rânjim “modest” în faţa celorlalte colege: Eh, da, e înnebunit după mine!

Bilete la film. Pe bune?! Ăsta e cel mai bun lucru la care te-ai putut gândi?! Cu aşa cadou ne simţim atât de speciale, zău!, nu trebuia să te străduieşti în halul ăsta! (Ba trebuia!) Daaaa, nachos! Romantism cu brânză topită e visul oricărei femei. Şi, apropo, cel mai recent film în care joacă Bruce Willis nu e un film romantic. Rezultat? Mă doare capul de la toată tevatura aia de pe ecran!

Inel de logodnă. Mda, poate ţi se pare o idee bună, poate chiar e, poate chiar ne iubeşti pe bune şi te-ai decis că cel mai bun lucru e să ne petrecem viaţa împreună! Acum n-o să ştim niciodată dacă, de fapt, tu chiar crezi asta sau ne-ai dat inelul ăla fiindcă era la reducere de Sf. Valentin!

Haine. Celor mai multe femei le place să meargă la shopping. Dacă te cară cu ele e pentru că ai făcut tu ceva greşit, iar asta e o pedeapsă! Deci lasă-ne să ne alegem singure hainele! Oricum gusturile tale… Nu te superi, nu? Cel mult poţi încerca cu un accesoriu, o eşarfă, de exemplu. Cu puţin noroc, o să te legăm cu ea la ochi şi… :D

Dulciuri. În afară de cazul în care e ceva cu adevărat special, nu e nimic special în asta. Mai ales dacă ştii că suntem la dietă şi probabil suntem, că noi mereu suntem, chiar şi când mâncăm ciocolată – pe furiş! Lasă-i pe alţii să care ciocolăţici la iubiţelele lor. În plus, şi ăsta e un clişeu! Puţină consideraţie, ce naiba!

Electrocasnice. Un mixer sau un cuptor cu microunde sau orice altceva care apare în neinspiratele reclame de la Dedeman. Să nu zici că n-ai ştiut! Nu, nici ondulator, placă sau, oho!, un epilator! Adică ce vrei să spui?!

Cosmetice. Cel mult parfum, cremă de corp, sare de baie. Nu săpun, nu cremă pentru riduri, demachiant sau creme anticelultice, exceptând cazul în care eşti masochist şi vrei să dormi în cadă!

Lenjerie. Dacă ai greşit, chiar şi cu un milimetru, măsura, în minus sau în plus, nu contează!, dormitul în cadă ţi se va părea o variantă optimistă. Dacă nu te poţi abţine, asigură-te întâi că preşul de la intrare e curat. Vorbesc serios!

Pluşuri. Nu. NU. NUUUUU! Da’ ce crezi? Că la noi în casă e vreun muzeu al jucăriilor horror?! Unde, în casa asta, ţi se pare ţie că merge o inimioară de pluş, eventual şi cu un urs ataşat? Lângă celălalt, zici? Pe ăla îl avem de la tata, l-am primit când am împlinit 10 ani :|

Ce poţi, totuşi, să iei de Sf. Valentin? Păi, uite, o idee bună ar fi să-ţi iei şosetele de pe jos, praful de pe plasmă, nişte lecţii de gătit ori un curs de masaj, ai putea, de asemenea, să ne iei nişte griji de pe cap, şi nu doar mâine, ci în general, ia un bec nou în hol, că ăla vechi e ars de patru zile, ia-ne în braţe şi spune-ne că ţi-a fost dor de noi, chiar dacă ultima dată ne-am văzut azi dimineaţă! De-acolo ne descurcăm. Împreună.

Share: