În mod normal nu vedeţi pe-aici recenzii de chestii tehnice fiindcă eu nu sunt prea tehnică de felul meu şi deşi îmi plac gadgeturile, aşa, generic, nu sunt chiar pasionată de jucării ci mai degrabă de ce pot ele să facă pentru mine şi cum îmi pot uşura viaţa. Alarma de telefon care te ţine de vorbă până pui de cafea sau măcar până te dai jos din pat – ei, da, asta ar fi o chestie!

Însă în seara asta, dacă tot n-apucasem să adorm m-am uitat la lansarea noului Samsung Galaxy S4, live de la New York, un show foarte deştept făcut, cu tot soiul de personaje care jucau diverse scene în care noile dotări ale noului telefon erau foarte la îndemână! Am reţinut camera principală de 13 MP şi cea secundară de 2, dual camera, care e foarte cool şi merge şi la poze, adică poţi să faci un video cu ce vezi tu, dar în video, într-o fereastră mică, să apari şi tu şi să comentezi, de exemplu. Şi că se pot face 100 de fotografii în patru secunde, şi că are o funcţie care se cheamă “erase” cu care o poţi şterge pe soacră din poze! :D

Şi S Translator – tu ii spui ce vrei în limba ta, iar el traduce în limba pe care o alegi. În real time. Adio cerut indicaţii până te dor muşchii! Ah, şi faptul că răspunde la comenzi chiar şi când porţi mânuşi! Mânuşi normale, nu din alea speciale, uraaa!

Deci, da, un show care e, fireşte, destinat să te seducă, şi eu zic că n-a fost chiar rău şi asta o să se vadă în vânzări. Başca, agenţia de PR care se ocupă de Samsung în România a transmis comunicatul odată cu evenimentul de lansare, ceea ce mi se pare lăudabil, chiar dacă cei mai mulţi destinatari vor citi abia mâine dimineaţă!

(puştiul chiar a fost prezent la eveniment!)

Deci, dragilor, Samsung Galaxy S4!

Telefonul are un design atent creat, un ecran și o baterie de dimensiuni mai mari (2600) şi o ramă foarte îngustă, toate găzduite de o carcasă ușoară (130 g) și subțire (7,9 mm), este mai subțire și totodată mai puternic, fiind disponibil la lansare în două variante de culoare – Black Mist și White Frost – alte culori urmând să fie lansate pe parcursul anului.

Momente prețioase – Oferă mai multe bucurii

GALAXY S 4 are primul display Full HD Super AMOLED din lume, ecranul de 5 inci și 441 ppi oferă imagini de o calitate uimitoare. GALAXY S 4 folosește, de asemenea, noul Gorilla® Glass 3* al Corning, ceea ce-l face un bun însoțitor pentru toate momentele importante din viaţă.

Dotat cu o cameră de 13 megapixeli, oferă și funcția ‘Dual Camera’ ce permite folosirea simultană a camerei frontale și a celei din spate, pentru fotografiere și filmare. Funcțiile camerei merg chiar mai departe, telefonul fiind dotat cu 12 moduri de fotografiere, inclusiv ‘Drama Shot’, care le permite utilizatorilor să vadă întreaga acțiune într-un timelapse, dar și ‘Sound & Shot’, care permite înregistrarea sunetelor și a vocii în timpul fotografierii, astfel că momentele speciale sunt captate în cea mai fidelă formă, exact așa cum s-au petrecut.

Funcția ‘Group Play’ încorporată de Samsung Galaxy S 4 le oferă consumatorilor posibilitatea de a partaja muzică, poze, documente sau jocuri cu cei din jur chiar și atunci când nu există Wi-Fi sau semnal în zonă.

Uşurinţă de utilizare nemaiîntâlnită – Lucrurile devin mult mai simple

Funcția ‘Samsung Smart Pause’ ajută consumatorul să controleze display-ul smartphone-ului cu ajutorul privirii. De exemplu, atunci când vizionează un videoclip, rularea se oprește când aceștia se uită în altă direcție și este reluată când privirea revine la videoclip. ‘Samsung Smart Scroll’ le permite consumatorilor să deruleze paginile de Internet sau e-mailul fără să atingă ecranul. Acesta recunoaşte privirea utilizatorului şi mişcarea încheieturii mâinii, derulând automat paginile în funcţie de acestea.

Funcția ‘Air View’ le dă utilizatorilor posibilitatea de a previzualiza un e-mail, S Planner-ul, galeria de imagini și videoclipuri, doar planând degetul asupra acestora, fără să fie nevoie să le deschidă. Aceștia pot vedea acum mai ușor un număr de telefon salvat pe o tastă de apelare rapidă sau pot vizualiza pagina de Internet
mărită. Cu ajutorul ‘Air Gesture’, utilizatorii pot schimba acum melodia, naviga în sus sau în jos pe o pagină, ori accepta un apel printr-o simplă mișcare a mâinii făcută deasupra ecranului.

Cu ajutorul funcției ‘S VoiceTM Drive’ utilizatorii care se află la volan pot activa diferite comenzi cu ajutorul vocii. Odată conectat la rețeaua Bluetooth a mașinii, noul smartphone activează automat modul Driving, convertind astfel textele scrise în mesaje audio.

Prin funcția ‘Samsung WatchON’, GALAXY S 4 se transformă în telecomandă pentru televizoare, set-top box, DVD playere și chiar și aparate de aer condiționat. În plus, utilizatorii pot urmări un conținut video variat, inclusiv transmisii TV în direct, posturi TV prin cablu și video on demand, alegând programele preferate cu ajutorul EPG (Electronic Program Guide).

Are grijă de sănătate și de calitatea vieții

Software-ul ‘S Health’ ajută la menținerea unui stil de viață sănătos prin oferirea în timp real a unor informații legate de starea de sănătate a utilizatorului. Senzorii performanți încorporați de noul smartphone permit o monitorizare permanentă a sănătății și a mediului în care se află consumatorul pentru a-l ajuta să-și controleze și să-și mențină un nivel ridicat de calitate a vieții. De asemenea, utilizatorii pot să își verifice foarte ușor starea de sănătate cu ajutorul jurnalului de alimentație, jurnalului de exerciții fizice sau a funcției de monitorizare a somnului (anumite funcții sunt activate prin intermediul unor accesorii).

Samsung GALAXY S 4 va fi disponibil din aprilie la nivel internațional, inclusiv în SUA. În Europa, Samsung GALAXY S 4 va intra pe piață datorită parteneriatelor internațional avute cu mai mulţi operatori precum Deutsche Telecom, EE, H3G, Orange, Telenor, Telia Sonera, Telefonica și Vodafone.

Dacă vă interesează mai multe detalii, www.samsungmobilepress.com.

Share: