Alexandra Stan, o vedetă de pe la noi, a fost bătută de managerul şi, aparent, iubitul ei. Bătută rău, temeinic, nu aşa, alintată c-o palmă pe spate, cum îţi dau prietenii când te îneci.

A vuit presa cu subiectul, la fel reţelele sociale, şi presupun ca nici la televiziuni (cel puţin alea “de ştiri”) tema nu a fost evitată. Nu ştiu, că n-am deschis televizorul decât pe seară, să ascult lamentaţiile lui Andrei Marga, acompaniate de lamentaţiile lui Cornel Nistorescu. Dar ăsta e un alt subiect.

violenta domestica
Nu mă interesează cine e Alexandra Stan, i-am auzit cântecul care a făcut-o faimoasă, nu-mi spune nimic, mă lasă rece. Expunerea pe care a avut-o caftul încasat şi faptul că unora li se pare firesc şi chiar motiv de glumă ca o femeie să fie bătută de un bărbat nu mă lasă deloc rece, însă. Şi cel mai tare mă scoate din minţi faptul că tâmpita asta îl iartă pe dobitoc. Public.

E cel mai deprimant mesaj cu privire la violenţa domestică. Dacă una cu faima Alexandrei Stan nu ia nici o măsură legală pentru a-şi pedepsi agresorul, ce speranţă mai pot avea alte femei abuzate, cele nevăzute? Şi cât tupeu va să insufle mediatizarea bătăii nepedepsite partenerilor abuzivi ai acestor femei?!

Iar mass-media care au făcut tam-tam cu acest caz sunt cel puţin la fel de vinovate precum animalele care-şi vor bate, din nou, partenerele. Căci, negreşit, o vor face. Şi, la o adică, de ce să n-o facă, dacă o vedeta apare vânătă pe toate posturile, cu poliţia martor, iar agresorul nu păţeşte nimic?! Singura scuză a vedetei e să fi fost lovită foarte foarte tare la cap şi să se afle în incapacitate intelectuală. Blanc! Flatline!

flatline

Faptul că Alexandra Stan nu a făcut plângere penală împotriva agresorului e cea mai iresponsabilă acţiune publică a unei vedete de la noi în ultima vreme, una care reduce şi mai mult speranţele şi curajul femeilor abuzate, una care, practic, dă mână liberă soţilor abuzivi. Mână liberă şi grea.

PS poza e de aici, o campanie cu vedete împotriva violenţei domestice şi mi-ar plăcea ca toate vedetele care apar acolo să aibă acum o poziţie publică. Poate o convinge cineva pe celebra învineţită să depună plângere. Altfel, din motivele de mai sus, aproape că-mi vine s-o bat şi eu, doar-doar o depune plângere penală!

Later edit: Aparent, a făcut plângere penală, dar pentru şantaj, nu pentru bătaie.

Share: