Când am fost contactată de Purina ONE pentru a mi se propune Provocarea de 3 săptămâni pentru Domnul Sony, am ezitat un pic, fiindcă pramatia blondă are reacţii alergice urâte la diverse boabe, iar eu n-aş fi putut, chiar dacă nu mâncarea ci pisica mea e defectă, să recomand ceva la care el a avut o reacţie alergică. Aşa mi se pare mie corect.

L-am pândit cu atenţie în primele zile, înainte să scriu, şi totul a fost ok. În primele două săptămâni după ce Domnul Sony a trecut pe Purina ONE, adică o pungă de Sensitive şi ceva SterilCat mai târziu, m-am liniştit: în ciuda sensibilităţii la mâncare a divului casei, boabele noi nu i-au provocat reacţii alergice. Ba, mai mult, îi şi plac, ceea ce nu se putea spune despre cele din dieta hipoalergenică de până acum. Le mânca pentru că altceva nu primea, dar nu-i plăceau – diferenţa de apetit e evidentă.

portret dl sony
Sunt deja cinci săptămâni de când l-am trecut pe Purina ONE, şi suntem la fel de încântaţi, amândoi. Nici o reacţie alergică, ba chiar sunt  îmbunătăţiri vizibile la nivel de blană şi voioşie. Şi cred că şi piele, deşi asta nu se vede, că, deh, blana lungă şi deasă, pentru că acum acceptă incomparabil mai bine periatul, şi, în loc să protesteze, toarce. Deci pielea e mai puţin sensibilă.

Sony este un motan sănătos, bine îngrijit şi hrănit, alintat, şi a mâncat mereu boabe dintre cele bune, astfel că, în afară de ce vă spun că s-a îmbunătăţit evident, blană, piele şi energie, n-am văzut alte modificări fundamentale. Nu ştiu dacă are ochi mai strălucitori şi nici nu mi-a atras atenţia ceva deosebit în litieră. Ce-i drept, nici nu aveam probleme cu el la capitolele astea. Singura lui problemă de sănătate este această dermatită alergică provocată de unele tipuri de mâncare. Şi, na, atenţia la detalii pentru orice motan bătrâior (deja!), şi castrat pe deasupra!

Aşa că noi o să rămânem pe Purina ONE, alternând cele două tipuri încercate până acum cu altele care să se potrivească nevoilor motanului propriu şi personal.

Wobbler_maxdtp_productie_cs2
Sper că sunt printre voi stăpâni de feline care au acceptat provocarea de 3 săptămâni, cu posibilitatea de a fi câştigat premii faine pentru voi şi o nutriţie corectă pentru pisica voastră! Revin zilele viitoare cu întrebările şi răspunsurile de la veterinar, altfel postul ăsta s-ar întinde mult prea mult. Doamna doctor a fost foarte detaliată în răspunsurile pentru voi! :)

Share: