Poate ştiţi, Simona Halep a avut anul ăsta un parcurs excepţional, ajungând în top 20 WTA. M-am bucurat pentru victoriile ei, aşa cum mă bucur pentru victoria internaţională a oricărui român, fie că e sportiv sau inventator ori olimpic, fiindcă e bine să se audă afară şi lucruri faine despre români.

Mă aşteptam ca orice român cu IQ suficient cât să-i permită logarea pe facebook o să se bucure şi o să se mândrească cu Simona. Că, în cazul în care o să intre pe pagina oficială a fanilor Simonei, în ciuda faptului că Simona s-a oprit în optimile US Open, o s-o felicite şi o să-i mulţumească pentru bucuriile pe care ni le-a adus până acum.

Dar am greşit, aparent, fiindcă iată ce mesaj a apărut pe pagina Simona Halep Official Fanpage:

Simona Halep sursa foto

Simona Halep
sursa foto

Rugam toti romanii, in mare parte pariori, sa nu ne mai trimita mesaje jignitoare la adresa Simonei Halep dupa o infrangere. Asta este un motiv pentru care Simona nu are un cont oficial, unii oameni folosesc niste cuvinte greu de reprodus dupa o infrangere a unei jucatoare care a facut un an remarcabil si a jucat un tenis foarte frumos.
(…)
Consideram ca jignirile acestea nu-si au rostul, incurajarile ar fi mai indicate avand in vedere ca Simona Halep este reprezentata Romaniei in top 20 WTA si a adus destul de multe bucurii prin victoriile sale din ultima perioada. Este destul de ciudat faptul ca primim mesaje de incurajare de la straini si de la romani in mare parte mesaje cu injuraturi greu de reprodus.
Simona va continua sa reprezinte Romania si sa faca rezultate la fel de bune ca pana acum si cu siguranta si mai bune, multumim tuturor romanilor care au sustinut-o/o sustin/o vor sustine in continuare si celor care nu o jignesc dupa o zi mai slaba.

Oamenii ăştia care fac performanţă (şi) în numele României nu sunt bunul personal al fiecăruia dintre noi. Nu avem nici un merit pentru performanţele lor, nu-i încurajăm când pierd, ba chiar ne dăm cu părerea în ceea ce priveşte performanţele lor mai puţin bune, gen Dacă eram eu, să vezi ce rever îi trăgeam lu’ Pennetta aia! Praf o făceam! Şi, iată, suntem atât de meschini şi de mici încât ne ducem să-i înjurăm pentru că pierd, când pierd.

Suntem fundamental greşiţi :(

Share: