Care va să zică, după ce că cinematografele “de stat” sunt vai de capul lor, cu câteva excepţii, lăsate în paragină sau devenite săli de bingo, onor deputatul român Victor Cristea se găseşte să facă şi nişte critici legate de unul dintre filmele cele mai apreciate în istoria postdecembristă a filmului autohton. Mă refer, desigur, la Poziţia copilului.

Domnul deputat Victor Cristea, profesor de fizică, de altfel, nu critic de film sau ceva cât de cât legat de asta, consideră că filmul a luat Ursul de Aur pentru că străinii vor să facă mişto de învăţământul românesc. Şi este foarte indignat: “Am vrut să ies din sală când a început filmul. Noi venim să îi mai dăm artistului bani? Să ne denigreze si sa ne faca inculti?!”, a declarat deputatul de la tribuna Parlamentului (sursa – mersi, Maria!)

Nu cumva acel film a fost premiat pentru ca se doreste denigrarea poporului roman si minimalizarea activitatii in invatamantul nostru? (…) Noi ne chinuim sa dam o educatie copiilor la scoala (…), a continuat parlamentarul (sursa) a cărui activitate o găsiţi aici.
Cristea_Victor
Demnul critic de film/deputat/profesor de fizică e a fost primar în Vaslui până n 2008, apoi deputat de Vaslui după aia. Dar hai să vedem cum merge treaba cu învământul în judeţul său, sunt sigură că curge numa’ corn cu lapte şi miere, de plâng străinii de ciudă când vin în vizită!

Ah, dar ce citesc aici? Promovabilitate ZERO la un liceu din Vaslui la Bac 2013?  Ei, aş, nu se poate, doar uite cât e de preocupat domnu’ deputat de educaţie! Dar aici? Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, 249 de unităţi de învăţământ, din totalul celor 782, nu au primit autorizaţii sanitare de funcţionare. Asta înseamnă mii de copii! MII! Iar unele şcoli din judeţ arată aşa:

vaslui
“Am mai lipit cu lut crăpăturile care au apărut în pereţi, am dat clădirea cu var, am mai înlocuit ţiglele sparte, dar asta nu înlătură cu nimic pericolul la care sunt expuşi copiii”, spune primarul din Pădureni, jud Vaslui, aici, despre o şcoală în care, sunt sigură, dom’ deputat n-a călcat în viaţa lui, ca să verifice dacă ar avea sau nu de ce să facă străinii mişto de învăţământul românesc. Practic, asta e “poziţia copilului” în judeţul de care se preocupă domnul Cristea. Oare nu-i e puţină ruşine să se arate indignat de un film în loc să se preocupe de învăţământul românesc la el în bătătură?!

Apropo, se înjură în realitate încă şi mai trivial decât în Poziţia Copilului. Sunt sigură că se întâmplă şi la Vaslui. Filmul, însă, nu-şi propune să facă educaţie, e pe alese, nu la impuse, ca sistemul învăţământului de stat. Şi, nu în ultimul rând, producătorii au specificat, clar, că acest film este “nerecomandat minorilor sub 15 ani”.

A! Şi ca să se oftice plenar dom’ deputat, să ştiţi că a apărut, recent, şi DVD-ul cu Poziţia copilului! Poftim cultură!

PS aici inregistrarea declaratiei. in caz că-i vine ideea să nege. din nou!
Later edit: pozitia oficiala a Parada Film: Pozitia copilului_reactie

Share: