Mă aşteaptă un sfârşit de săptămână vesel şi muzical, dar şi inspiraţional, sper eu. Cu alte cuvinte, mă duc pe-un picior de Plai, festivalul Plai, care se întâmplă la Timişoara între 13 şi 15 septembrie, cu muzicieni de soi, adică Baba Zula, Patrice, ZAZ şi alţii, da’ tot foarte mişto.

Mă duc pentru muzică dar, dincolo de concerte, mă duc să văd cum se face şi cum e un festival (doar) cu voluntari, cum e atmosfera la Muzeul Satului Bănăţean, căci acolo se întâmplă toată întâmplarea, cu filme şi alte spectacole, inclusiv de teatru (semnat de artiştii de la Penitenciarul din Timişoara – sunt foarte curioasă ce le-a ieşit pe scenă!) şi cu foarte mulţi parteneri  culturali care vin în cadrul festivalului să-şi spună şi expună povestea.

Şi e studenţeşte pentru că voluntarii de la Plai şi-au pus la bătaie nu doar timpul, dăruirea şi entuziasmul, ci şi casele. N-am mai stat în gazdă cam de pe vremea când aveam şase ani şi mergeam la Sinaia cu ai mei, iar între timp am şi de lucru de nu mă văd, că de-asta n-am apucat să scriu decât astea câteva rânduri despre aventura ce m-aşteaptă.

plai

Şi, cu toate astea, ştiu c-o să fie fain şi c-o să am ce povesti! Apropo, poveştile de printre rânduri vor apărea cu susţinerea unui partener… tradiţional, deja! Dar despre toate astea şi multe altele, într-un episod viitor!

Share: