Acum câteva zile am citit un articol foarte interesant despre noile tipologii masculine, o analiză făcută pentru marketeri şi comunicatori în principal, dar care e utilă oricărei persoane interesată de subiect – o găsiţi pe AdWeek. Sigur, e doar un studiu, cum spuneam, şi mi-ar fi plăcut o perspectivă mai umană, mai apropiată de ceea ce-i defineşte pe aceşti bărbaţi tineri, bogaţi, dincolo de ei ca target pentru un brand sau altul. Poveştile lor, preferinţele lor şi, da, pentru că asta e o permanentă dilemă feminină, unde sunt şi cum îi agăţăm!

Azi am dat fix de un studiu pe tema asta, realizat de Moelfre Women’s Institute, din Holyhead, Marea Britanie, aşa că m-am gândit că poate vă interesează, cu atât mai mult cu cât ne întrebăm tot timpul unde-s toţi bărbaţii mişto de la noi din oraş! Vă spun mintenaş!

women
Aşadar, potrivit cercetătorilor britanici de la Moelfre, tipologia bărbaţilor cu venituri medii şi mari s-a schimbat în ultimii ani. Nu mai sunt atât de dispuşi la aventuri de-o noapte ci îşi doresc relaţii de durată. Ce nu s-a schimbat este faptul că majoritatea (72%) bărbaţilor bogaţi chestionaţi au declarat că au nevoie să deţină controlul, inclusiv în ceea ce priveşte relaţia lor şi ar prefera ca partenerele lor să nu lucreze, cu atât mai mult cu cât îşi permit să le ofere acest avantaj. În schimb, tot când vine vorba de partenere, accentul se mută subtil de la felul în care acestea arată la felul în care acestea îi pun pe ei în valoare.

Cu alte cuvinte, aspectul fizic remarcabil contează în continuare destul de mult (54%), dar a devenit important pentru bărbaţii bogaţi, mai ales cei care sunt şi antreprenori, ca partenerele lor să fie educate, pentru a-i putea însoţi în călătorii de business, cine de afaceri şi aşa mai departe.

“E o schimbare la nivel mondial aceasta, dar se observă mai ales în ţările foste comuniste. Acolo există un procent de bărbaţi care s-au îmbogăţit după căderea Cortinei de Fier, dar cărora deschiderea către Occident le-a desăvârşit aşteptările în ceea ce priveşte femeile din viaţa lor. Nu mai vor doar femei îngrijite ci partenere culte, care să contribuie la o mai bună imagine a lor în mediul social şi de business”, spune Andrew Eagly, membru al echipei care a realizat acest studiu.

Tot într-o proporţie foarte mare (67%) bărbaţii cu dare de mână au ales, ca potenţiale locuri unde consideră că ar întâlni femei cu care să înceapă o relaţie în locuri care au ca numitor comun cultura: biblioteci, muzee, centre culturale, operă, teatru, şi într-o proporţie mult mai mică (14%) la mall, bar, club sau restaurant.

Aşadar, unde se agaţă bărbaţi bogaţi în Bucureşti? La festivalurile cool, Anim’Est, FNT, Xplore Dance Festival – astea se întâmplă deja sau urmează, până la finele anului (la Enescu, cel puţin, a fost inflaţie de bărbaţi bine!), la teatru, mai ales spectacole de teatru independent, însă nu strică să cercetaţi şi premierele de la teatrele de stat, la Operă şi la Cinematecă (aparent, a redevenit extrem de cool Cinemateca!), la MNAC dar şi la vernisajele expoziţiilor din alte muzee.

De asemenea, o chestie care mi se pare demnă de menţionat este faptul că bărbaţii bogaţi nu mai apreciază femeile agresive – probabil e tot o urmare a faptului că li se pare foarte important să deţină controlul – şi preferă să facă ei primul pas, iar conversaţia pe teme socio-culturale curente pare a fi devenit unul dintre principalele atuuri ale celor care vor să agaţe un bărbat bogat.

Fetelor, care va să zică, dacă vreţi să agăţaţi bărbaţi bogaţi lăsaţi barurile, mergeţi la teatru, operă, muzeu dacă vreţi să agăţaţi bărbaţi bogaţi! Şi nu doar pentru decorul potrivit, dar şi pentru a învăţa replicile potrivite!

PS Acum văd că studiul a fost citat şi de alte fete, cu recomandări din Braşov (Nico), Timişoara (Ale) şi Oradea (Ioana). Dacă mai găsesc, vămai arăt.

Share: