Ştiu că e abia noiembrie, mai pe final, aşa, dar mie azi mi-au lipsit mânuşile. Şi am avut chef de ceai fierbinte când am ajuns acasă cu mâinile îngheţate (am eu damblaua asta de a mai testa transportul în comun din când în când, drept urmare am stat cam un sfert de oră în staţie la Kogălniceanu pentru un amărât de 85 deşi erau o grămadă de taxiuri în staţie!) şi să mă încolăcesc ca o pisică pe canapea, cu o carte bună într-o mână şi cu ceaiul preferat în cealaltă. Desigur că n-am făcut asta, aveam chestii de lucrat, dar chiar şi-aşa: cam a venit iarna şi, cu paşi mai mici sau mai mari, se apropie şi Crăciunul.

Deja sunt prin oraş reclame ce amintesc de brad şi alte tradiţii, reclama la Cola-Cola a apărut deja în pauzele publicitare şi, zilele trecute, chiar am văzut moşcrăciuni de ciocolată. E prea devreme, sunt de acord. Pe de altă parte, însă, de vreme ce sunt atât de mulţi oameni care iau magazinele cu asalt c-o zi, două înainte de sărbători, mi se pare o idee bună să aminteşti tuturor că vine, nu mai e aşa de mult, aveţi grijă să nu intraţi în panică de cadouri şi pregătiri.

Gândiţi-vă din vreme ce vreţi să cumpăraţi şi pentru cine. Nu luaţi cadouri aiurea, încercaţi să luaţi ceva care să-l bucure pe dăruit – vom mai discuta despre arta de a face cadouri până la finele anului. Şi nu uitaţi (sau amintiţi-vă!) că sărbătorile astea nu sunt o goană după cumpărături ci o ocazie de a face bucurii altora.

În acest sens, uitaţi-vă la trailerul de mai jos. E făcut pentru filmul Christmas in a Day de aceeaşi echipă care a făcut şi Life în a Day, un montaj cu multe filmuleţe trimise de oameni din toată lumea. Abia aştept filmul, sunt sigură că o să fie tare fain! Mie mi-a plăcut puştiul ăla care e atât de fericit cu ce-a primit încât se învârte ca un titirez şi ţipă Fantastic! iar povestea de la final mi-a adus lacrimi în ochi.

Ca idee, mai sunt vreo cinci săptămâni până la Crăciun. Încă nu e nebunie prin magazine. Mâine începe Gaudeamus, pe 22 şi pe 29 avem Black Friday. Faceţi lista cu daruri, inclusiv pentru voi, şi nu aşteptaţi s-o bifaţi până pe 24 decembrie, altfel o să fiţi prea obosiţi şi nervoşi ca să vă mai bucuraţi ca puştiul din trailer! Numa’ zic!

Faaaaantaaaastiiiic! :)
(pfuai, ce mi-a plăcut!)

Share: