Există câteva produse pentru care inevitabil încercarea de a face o reclamă simpatică e un fel de Fată Morgana… Unii cred că o văd dar, de fapt, ea nu e acolo. Şi uite-aşa avem norişori pufoşi de detergent care se strecoară printre hainele copiilor care joacă fotbal prin noroi, ca nişte porcuşori, sau pe Iuliana Tudor care, fetelor, are să ne spună ceva despre haine, nu mai ştiu ce, atât e de anostă!

Avem raţe care se plimbă cu avionul pe lângă vasele de toaletă, microbi care au propria televiziune, axile perfect netede pe care se aplică deodorante care “ţin” şi 72 de ore…  Apropo de asta, de ce nu pun producătorii de deodorante un mesaj educativ de genul: “Deodorantul nu înlocuieşte ingiena” – oare ei nu se plimbă prin mijloacele de transport în comun vara?!


Şi gospodinele! Aţi văzut gospodinele?! Casa lor e o cocină absolută înainte să descopere produsul Cutărică, aşa sunt de preocupate de curăţenie (şi îi iubesc pe cei de la Farmec că au ales să nu facă genul ăsta de reclamă), microbi şi aşa mai departe. Şi, desigur, există o categorie specială, delicată: tampoanele.

aripi

Nimic nu le stă în cale creatorilor de reclame la această categorie de produs. De la tanti aia, amuitatcumocheamă, care spune că nu mai e nevoie de vată peste absorbant (wtf?!), până la duduile care-şi ţin lichidul albastru departe de (neapărat) pantalonii albi şi (neapărat) mulaţi, ţopăind şi cântând vesele pe stradă sau aiurea, de parcă n-au auzit în viaţa lor de PMS, crampe abdominale şi alte delicii care însoţesc adesea perioada cu pricina.

Aseară, însă, am văzut (pe TV!) chintesenţa lui “aşa nu” în materie de promovare a unui asemenea produs. Să ne oripilăm împreună:

Nici nu ştiu cu ce să încep. Poate cu faptul că nişte fete au ales să fie văzute cu chiloţii în vine, la propriu, că brandul a ales să ni le arate şi nouă, să bucuria de a câştiga o excursie la NY depăşeşte, în manifestări, orice urmă de bun simţ şi decenţă, ori, mai bine, că folosirea respectivelor absorbante te face să-ţi pierzi minţile în aşa o manieră încât eşti în stare să alergi pe holul şcolii în chiloţi sau chiar… fără chiloţi?! Pe buneee?!

Sau cumva se presupune că trebuie să fie funny?! Ei bine, nu e! E degrandant, înjositor, e o porcărie sinistră. Think pink?! What about just… think?!

Şi nu e ca şi cum nu s-ar putea şi altfel! Da’, na, tre’ să gândeşti!

Share: