Plimbarea cu barca trasă de pompieri săvârşită de Ponta acum o săptămână ne-a arătat un premier care nu doar că e lipsit de fler când vine vorba de propria-i imagine, dar mai are şi consultanţi la fel de “inspiraţi” ca el, care îl învaţă să mintă cu tupeu. De exemplu, “Fă, Doina, aveai chef de nişte inundaţii?” era suficient de nasoală şi ca simplă bădărănie, lipsă de consideraţie şi de sapte ani de-acasă, dar ideea de a nega evidenţa, a doua zi, a făcut din Ponta nu doar un bădăran (chestie care, de altfel, nici nu cred că i-ar fi dăunat în faţa electoratului PSD) ci, mai grav, un mincinos. Din nou.

Recent, Flavius Bunoiu a descoperit că cel puţin două dintre imaginile aflate pe panourile (euro)electorale ale PSD-ului sunt cumpărate de pe un site de stock photography şi că, deşi însoţesc mesajul “Mândri că suntem români”, ele nu arată realităţi din România ci din Belarus sau Polonia.

(alte exemple găsiţi la Auraş)

Deci, din nou, o gafă evidentă. “Suntem mândri că suntem români” dar nu cu imaginea României. Şi ce face premierul? Întrebat cu privire la acest scandal, Ponta declară cu tupeu că “este o minciună” şi că, “din câte ştie el”, Voroneţul şi Coloana Infinitului – imagini de asemenea folosite în aceeaşi campanie – sunt din România (sursa).

Doar că şi imaginea pe care o posta chiar premierul pe contul său de FB, adică asta:

fb ponta
e luată tot de pe un site de stock, după cum se vede mai jos:

legume
Şi mai luaţi o păcăleală din aceeaşi campanie a PSD-ului, postată tot de Ponta pe FB:

usl traieste

Ce face USL? Traieşte! Dar numai pe afişele PSD-ului, desigur, să creadă poporul că astă construcţie politică încă rezistă şi să mai fure nişte eventuale voturi de la cei care au deschis televizoarele mai târziu sau deloc!

În fine, sloganul ăsta, “Mândri că suntem români” vine peste imagini care fie nu sunt din România, fie nu au nici o legătură cu ceva ce a făcut PSD-ul, într-o perioadă în care un om extrem de asociat cu partidul şi premierul, adică Năstase, spune că s-ar căra din România, şi într-o perioadă în care majoritatea bărbaţilor spun că ar pleca din ţară, şi încă urgent!, dacă ar primi ordin de mobilizare – am văzut la Arhi, Tudor şi Alex pusă problema asta, cred că puteţi citi şi singuri comentariile.

Nu cred că e posibil să faci mai multe greşeli într-o campanie, dar până la finalul ăsteia mai avem cam trei săpămâni aşa că, poftim!, timp ar mai fi.

Din păcate, însă, nu există opoziţie, şi, chiar dacă ar fi, toate prostiile şi minciunile PSD-ului nu sunt suficiente. Cei mai mulţi dintre votanţi sunt atât de amorţiţi de “mândria” de a fi români încât pur şi simplu ignoră fineţuri din astea ca sursa ori conţinutul imaginilor folosite într-o campanie sau gafele şi minciunile repetate ale premierului. Mai ales că tot ce aud e “Băsescu e de vină!”.

Ah, şi apropo de gafe, nu pot să nu mă întreb oare cam câte o face premierul şi în discuţiile oficiale cu diverşi oaspeţi de-afară?!

Share: