Dincolo de citatul celebru al lui Mahatma Gandhi, Be the change you wish to see in the world, postat peste imagini sugestive pe reţelele sociale de către cei care fac colecţie de Likes, adevărul e mai degrabă că ne plângem de ceea ce nu merge bine sau aşteptăm să rezolve alţii decât să punem mâna să facem ceva, să schimbăm.
De la ţăranii care aşteaptă jandarmii să le facă dig, statul să le dea bani să-şi refacă gospodăriile până la părinţii care se plâng de subiecte prea grele la examene, dau vina pe profesori, sistem, făcători de subiecte, dar uită că ei înşişi nu şi-au încurajat copiii să citească ori să înveţe, mulţumindu-se să-şi imagineze că notele (bunicele, să zicem) primite de odraslă la şcoală sunt măsura reală a ştiinţei acestuia de carte.
Iar uneori, chiar şi atunci când alţii fac, dând un exemplu personal (fie că e vorba de persoană fizică ori juridică), în loc să ne ridicăm şi să dăm o mână de ajutor, ne apucăm să-i criticăm, explicând că, fireşte, noi am fi făcut mai bine!
Totuşi, până una-alta, Romtelecom şi Cosmote România vă învită să vă implicaţi pe un site care se cheamă chiar teimplici.ro, şi care propune şase teme de importanţă majoră: educaţie, sănătate, protecţie socială, mediu, dezvoltare, inovaţie. Până mâine (30 iunie)* inclusiv, puteţi alege tema care vi se pare vouă cea mai importantă pentru a ajuta cele două companii să afle ce contează mai mult pentru public, pentru comunităţi, pentru noi. Ulterior, în funcţie de voturi, proiectele dintr-o anumită secţiune vor avea prioritate la finanţarea de către cele două companii prin programele lor de CSR.
Mai mult, pentru fiecare secţiune pot fi propuse arii de interes, cum ar fi acces facil la tehnologie sau burse la Educaţie, programe de specializare pentru tinerii medici la Sănătate, protejarea copiilor de abuzuri sau suport pentru victimele abuzurilor domestice, şi aşa mai departe.
Deci nu e nevoie să donaţi, e nevoie să vă implicaţi doar pentru a spune ce anume vi se pare mai important, care sunt priorităţile voastre sau ale comunităţii din care faceţi parte sau, dacă nu se regăsesc printre ariile propuse deja, să oferiţi propriile sugestii. O fi mult, o fi puţin?
Te implici sau o să stai acolo să te plângi în continuare că nu se schimbă nimic, că părerea ta nu contează?
Update: votarea s-a prelungit până pe 31 iulie.
Leave a Comment