Cred că asistăm la cea mai mizerabilă campanie electorală pentru președinție și aproape că nu trece o zi fără declarații suficient de suculente… dar care demonstrează că ori nu avem consultanți buni materie comunicare politică ori candidații sunt atât de convinși că e bine ce fac de capul lor încât nu vor (să asculte de) consultanți.

Dar Gabi Firea nu e de ieri, de azi, în meseria cu vorbele. Poetă, jurnalistă, fostă purtătoare de cuvânt a guverului și moderatoare TV, ai zice că știe instinctiv ce e ok să scoată pe gură și ce nu. fie că vorbește în calitate de purtătoare de vorbe a campaniei prezidențiale PSD sau ca simplu cetățean. Și, când colo, ce să vezi?! Nu știe!

Astfel, doamna vorbitoare l-a atacat ieri pe Iohannis, susținând că Ponta e un bun familist, în timp ce primarul Sibiului n-ar fi, pe motiv că primul are copii, iar celălalt n-are! Dincolo de mojicia punerii pe tapet a unor aspecte care nu au nici o legătură cu atribuțiile unui președinte, Ponta a fost atat de familist încât are un divorț la activ și, deși nu s-a căsătorit cu Daciana decât peste un an, gurile rele spun că ea ar fi fost motivul despărțirii! Iar Iliescu, tatăl lor în PSD și, din păcate și (fost) tatăl nostru în România, n-are nici el copii. Pe el de ce nu-l critică, ha?!

sursa

sursa foto

Dar asta nu e tot. Interpretând după bunul plac o declarație a contracandidatului lui Ponta, Firea l-a acuzat pe Iohannis că pune mai mult preț pe investiția în imobiliare decât pe educația copiilor (care copii dacă n-are?!?). Acuma nu știu exact câte proprietăți imobiliare are Gabi VFP, dar ce știu sigur e că investiția ei în educația unuia dintre copiii săi* a dus la un rezultat minunat al acestuia la Bac: nota 1.2 la Română, 5.15 la Istorie și 3.6 la Sociologie.

Sigur, pentru publicul larg, căscător de gură la toate prostiile și minciunile livrate de PSD în campania asta discrepanța între realitate și cine ce spune nu e nici vizibilă și nici relevantă. Dar trebuie să admiteți că unele dintre încercările de prosteală sunt chiar… proaste!

* Tudor Firea a luat totuși Bacul, în toamnă, cu media 6,73. Pentru pretențiile mamei lui, mi se pare și târziu și puțin!

Share: