Probabil că ați apucat să vedeți filmul (scurt, are șapte minute) făcut de Karl Lagerfeld pentru a anunța show-ul Metiers d’Art pe care Chanel îl organizează de câțiva ani pentru a-și celebra, în acest fel, colaboratorii, acei artizani. creatorii de accesorii, fără de care ținutele casei ar fi mult mai puțin strălucitoare. A apărut (filmul) acum câteva zile, dar am vrut să aștept înainte să-l public pe blog, ca să pun și câteva imagini din defilarea care a avut loc la Salzburg, în opulentul Schloss Leopoldskron, palat și monument național, transformat acum în hotel, construit în 1739. O parte din domeniu apare și în nemuritorul Sound of Music.

palat

Dar, pentru a intra în povestea propusă de Chanel, să urmărim întâi isprava cinematografică, una care îi are ca protagoniști pe Pharell Williams împreună cu Cara Delevigne, dar și pe Geraldine Chaplin, și se numește Reincarnation – o să vedeți imediat de ce.

De altfel, filmul a fost proiectat și în cadrul evenimentului de la Salzburg, așa cum era firesc, pentru o perfectă introducere în atmosfera rococo! Iar pentru că lista de invitați a fost destul de mare, a fost nevoie de reluarea show-ului. De trei ori. Și fac pariu că lista celor care și-ar fi dorit să aibă acces a fost cu muuuuult mai mare!

Colecția propusă în acest an a avut în centru reinterpretări ale faimoasei jachete propusă de Gabrielle Chanel în anii ’50, o combinație perfectă între stilul feminin și cel masculin, și, spre deosebire de colecțiile Metiers d’Art din alții ani, propunerile sunt… purtabile!

Dantelă, nasturi, broderii, detalii de piele și alte accesorii de la Lesage, Desrues, Lemarié, Michel ori Massaro și-au regăsit locul de onoare în colecția propusă de Chanel, alături de piele neagră și jeanși, o plimbare printre romantism și gotic din care n-au lipsit accentele locale.

MDA 1
MDA 2
MDA 3
Aș exclama ???Impresionant!???, dar mă tem că nu e destul…

Share: