Cred că doar cine nu are computer n-a rămas, măcar o dată, blocat în fața unui ecran care dă semne de virusare a sistemului. Sau, nu știu voi cum sunteți, dar mie mi s-a întâmplat. Nu chiar visruși ci malware, niște porcării care se mai duc și pe la alții via email, de exemplu, de te-njură toată lista!

Mie mi s-a întâmplat de două ori, odată pe laptopul de serviciu, acum niște ani, și altă dată, mult mai recent, acum vreo două luni.
Știam că mă căptușisem c-o porcărioară de pe net, ceva shopper sau shopping sau cumva așa, care se insinuase în browser și care, deși aparent nu strica nimic, nici nu putea fi scos, nici măcar cu clasicul uninstall. Dar nu i-am dat prea multă atenție până când nu mi-a blocat accesul la o pagină de unde îmi trebuiau musai și neapărat niște informații. Și atunci, normal, am sunat un prieten (mulțam, D.!) care, prin Team Viewer, săracu, s-a chinuit să rezolve problema. A mutat și scanat și făcut chestii până când mi-am adus eu aminte că aveam o licență antivirus, chiar cea mai recentă variantă, de fapt, Kaspersky Internet Security 2015, dar pe care, de lene și din ignoranță, n-o instalasem. Ce-i drept, securitatea Windows-ului meu licențiat nu-mi dăduse bătăi de cap, dar uite că mizeria asta s-a strecurat suficient de abil încât să-mi f… acă nervii praf într-o frumoasă seară de vineri.

Deci zicem că instalăm antivirusul și… pac! Totul pare a se bloca! Nu mai am mouse, nu mai am programe, nu mai am nimic!!! Am intrat într-o super panică, admit, fiindcă pentru mine nu există varianta fără laptop decât dacă vreau să renunț la scris și PR și să mă apuc de creșterea viermilor de mătase sau așa ceva. Dar eu nu vreau să renunț, prin urmare, m-am înnegrit mai tare ca ecranul! Am împachetat binișor IdeaPadul meu în cutia cu care a venit de la Flanco și m-am dus la prieten acasă, să rezolve problema cum știe el mai bine!

Atâta doar, că până am ajuns eu la prietenul cel săritor, prea drăguțul Kaspersky rezolvase problema și, când am deschis laptopul să arăt ecranul cel negru, laptopul mergea, bine-mersi, perfect, viermele cel rău fusese omorât, scos din sistem, tăiat felii, distrus, nimicit!, și, deși afară era noapte, pe ecranul meu strălucea soarele siguranței datelor! Criză evitată!

Am scris istoria de mai sus ca să vă amintesc, dacă e nevoie, că nu-i de glumit cu lucrurile astea. Viețile noastre sunt mult legate de online, lucrăm așa, plătim așa, prin urmare siguranța datelor e extrem de importantă. Și tocmai de aceea, cadoul de azi vine de la prietenii mei de la Kaspersky.

Kaspersky 1

E vorba de trei pachete pentru trei cititori, fiecare dintre ele conținând o cutie muzicală în formă de căluț, lucrată și pictată manual (e minunată, vă zic), câteva obiecte cu sigla antivirusului și, cel mai important, desigur, o licență Kaspersky Internet Security 2015 care o să vă vindece de griji din astea pentru un an, și aici o să redau din vorbele lor, că sunt mai bune decât ale mele:

Multi-Device este soluţia cu licenţă unică prin care îţi poţi proteja identitatea digitală, datele financiare, informaţiile private şi copiii, indiferent că foloseşti un PC, un Mac, un telefon Android sau o tabletă Android. Protecţia tuturor dispozitivelor tale este uşor de combinat şi de adaptat.

Fie că realizezi operaţiuni bancare, faci cumpărături, navighezi sau discuţi cu prietenii, internetul prezintă aceleaşi riscuri pentru securitate, indiferent că îţi foloseşti computerul, telefonul sau tableta. Deoarece infractorii cibernetici utilizează tehnici din ce în ce mai sofisticate pentru a-şi lansa atacurile, este mult prea uşor să cazi victimă viruşilor, furtului de identitate, ameninţărilor la adresa copiilor tăi sau furtului de bani sau detalii bancare.

Kasperky2015

Cu Kaspersky Internet Security – Multi-Device, ai un singur produs cu o singură licenţă, cu care poţi proteja aproape orice combinaţie de PC-uri, computere Mac sau telefoane şi tablete Android. Indiferent de dispozitivul folosit online, asigură-te că tu, banii tăi, informaţiile tale private şi copiii tăi vă aflaţi sub protecţia tehnologiilor de securitate premiate ale Kaspersky Lab. Poţi, de asemenea, descărca gratuit Kaspersky Safe Browser – pentru iOS şi Windows Phone – care va contribui la siguranţa ta atunci când navighezi pe internet de pe iPhone, iPad sau de pe un dispozitiv cu Windows Phone.

Deci ați înțeles, da?
Pentru a câștiga premiile, vă aștept la comentarii cu povești de groază despre momentele în care un virus sau o altă bazaconie din asta v-a lăsat nițel fără respirație! Până vinerea viitoare, pe 12 decembrie, când anunț câștigătorii! Baftă și să nu pățiți ca mine!

LE: And the winners are… Larisa, Paula, Cristiana! O sa primiti un mail in curand! :)

Share: