În vremurile mele de angajat full time, masa de prânz era, de cele mai multe ori, sărită. Cafelele cu lapte îmi potoleau prea adesea lamentările stomacului, însoțite, eventual, de niște sărățele procurate de la cel mai apropiat butic. Dacă îmi aminteam să comand ceva, de cele mai multe ori preparatul cu pricina se răcea lângă tastatură până la amiază când ritmul parcă se mai ostoia nițel. De adus de-acasă n-aveam ce, fiindcă n-aveam când să mai și gătesc. Dar asta e altă discuție.


Am urmat regimul ăsta ???alimentar??? câțiva ani (am avut și un ulcer, mărturie pentru viața extrem de sănătoasă pe care am dus-o!) și ajunsesem să mă simt aproape vinovată când, rar, evadam la o masă de prâns mai mult de jumătate de oră, răgaz în care, oricum, telefonul continua să sune. Mâncam cu noduri, stresată să termin mai repede, să ajung mai repede la birou. Sigur că nu-mi punea nimeni pistolul la tâmplă, dar ăla era ritmul în care se lucra și cu asta basta.

De cinci ani, de când sunt de capul meu… aici ar trebui să vă spun că am un regim de viață mult mai sănătos și ce bine și ce frumoasă e viața de freelancer. Atâta doar, că nu pot. Tot nu mănânc mic dejun, dar măcar prânzul e aproximativ la ora prânzului (exceptând când am foarte mult de lucru și pur și simplu uit!), constă, de multe ori, în ceva gătit de mine, fiindcă acum am vreme să fac așa ceva, și e un moment exclusiv dedicat acestei acțiuni.

De-aia îmi place campania pe care cei de la Oxygen au făcut-o pentru lansarea Ciuc fără alcool. Vreme de patru zile au trimis prânzul unor bloggeri și jurnaliști, cu îndemnul de a îndrăzni să-și facă timp pentru acest moment al zilei, dar și cu o bere Ciuc fără alcool, bere pe care, firește, o poți bea chiar și în pauza de prânz, chiar înainte de o întâlnire, ședință, drum cu mașina, examen sau alte momente care presupun o minte limpede, nealterată de alcool.

Infografic-ciuc-00-web
Iar la finalul celor patru zile am primit un infografic despre obiceiurile noastre de prânz (îl vedeți mai sus) și un comunicat de presă din care am aflat despre Prânzul pe nevăzute, o idee simpatică în care tu le spui ceva despre tine, iar cei de la Ciuc programează un prânz alături de alte șapte persoane. Socializare la prânz. Și bere fără alcool. Ar putea fi începutul unei frumoase prietenii! Măcar cu masa de prânz! GG!

Share: