Fără să fiu vreo pasionată de decorațiuni interioare ci mai degrabă comodă și preocupată de confortul în propria casă, răsfoiesc uneori pagini virtuale cu idei de aranjat spațiile nu prea întinse din casele oamenilor. Apartamentul meu are două camere dar, cumva, în timp, a devenit neîncăpător, mai ales din pricini de haine, cărți, pantofi și încăpățânarea mea de a păstra biblioteca desenată de mine. E drăguță, dar complet nepractică, așa că a trebuit să pun rafturi suplimentare pentru cărți în altă parte!

Prin urmare, prea multe schimbări nu am a face: oricât de bine aș încerca să organizez lucrurile pe aici și oricât aș arunca din ele din când în când (vine acuma o tură serioasă de golit casa, ca în weekend mi-am propus program administrativ), spațiul e tot cât e!

Totuși, există un loc în casă unde pot să mă joc cât de cât (deși nici acolo prea mult): balconul.

Dintr-un studiu făcut de IKEA România, rezultă că cei mai mulți români își folosesc balconul ca spațiu de depozitare și că acesta este unul dintre cele mai neglijate spații din casă: doar 3% spun că aici se relaxează. Cele mai întâlnite obiecte pe balcoanele românilor sunt: florile și accesoriile destinate îngrijirii lor, pungile și cărucioarele pentru cumpărături, mâncarea și băuturile, biciclete, decorațiunile pentru diferite sărbători, îmbrăcămintea, pantofii și echipamentul sportiv.

Guilty as charged! Pe balcon am plante, pantofi, o grămadă de cutii cu o grămadă de chestii prin ele, colecția de reviste, chestiile cu care repar sau curăț diverse, niște genți de voiaj, scaune plia(n)te, aspiratorul, stepperul și, pe lângă astea, tot soiul de obiecte de care n-am chef să mă lovesc toată ziua prin casă.

Cumva, stau organizat și mai rămâne un pic de loc și pentru ???Turnul de observație??? al lui Maxine Jazz, dar n-aș putea spune că la mine pe balcon e frumos. Mă rog, se vede frumos în afara lui iar asta poate compensează. În plus, nici n-am estimat bine cand l-am închis, așa că pe o latură are cele două uși dinspre sufragerie și ceva mai puțin de un metru de perete în ambele părți, iar pe celelalte trei am geamuri. Prin urmare, orice-as pune mai înalt acoperă geamurile și vederea cea drăguță.

Cu toate astea, în programul administrativ din we e în plan reașezarea chestiilor de pe balcon, mai ales după ce, săptămâna trecută, m-am jucat de-a amenajarea acestui spațiu la invitația IKEA și așa am descoperit o grămadă de obiecte și idei din colecția nouă pentru Outdoor: spații de depozitare care pot deveni și locuri unde să-ți bei cafeaua sau să citești o carte ori să scrii ceva pe blog, multe plante, mobilier pentru relaxare (șezlong, hamac), obiecte de iluminat cu energie solară și chiar pardoseli speciale pentru exterior.

De fapt, visez la ceva ca-n pozele de mai jos. Ce-o ieși, însă, e altă poveste!

idei
resize idee
Plus: cât de tare e asta, hm?!

gratar

Share: