Nu cred că e cineva fără un prieten sau o rudă care să fi trecut prin experiența cruntă a unei boli grave. Pentru mine lucrul ăsta e valabil: și prieteni și rude. Pe unii i-am pierdut, alții încă luptă. Dincolo de boală, însă, de tratament, terapii, schimbări prin care trece organismul, oamenii aceștia au nevoie de suport moral.
Cu toții suntem conștienți de propria mortalitate, însă alta e situația când ești pus fața în față cu rezultatele care indică o asemenea maladie. Vrând-nevrând, tu, cel afectat, ești silit să găsești soluții pentru a te descurca și, de cele mai multe ori, cei dragi rămân în preajmă, doar că nu știu ce să spună ori cum să se poarte.

Emily McDowell, o americancă de 38 de ani, supraviețuitoare, a realizat o serie carduri cu mesaje pe care, spune ea, ar fi vrut să le primească atunci când a fost bolnavă.
promise
Am creat colecția asta de empatie în cazul unor boli grave pentru că eu cred că avem nevoie de feluri mai bune, mai autentice să vorbim despre asta. Variantele cu ???Get well soon??? sau ???Fuck cancer!??? ar putea fi ok, dar, cand am avut cancer, nu m-au făcut cu adevărat să mă simt mai bine. Și, ca să fiu onestă, nicidoată glumele cu chelie sau operație gratuită la sâni nu m-au înveselit prea tare, iar cele mai multe carduri cam așa sunt. 
Îmi doresc ca cei ce vor primi aceste carduri să se simtă iubiți, înțeleși și văzuți.

punch
Cea mai dificilă parte din boala mea a fost singurătatea și izolarea. Mulți dintre cei apropiați au dispărut pentru că nu știau ce să spună ori spuneau lucruri teribil de greșite fără să-ți dea seama. Seria ???Empathy Cards??? e personală și, dintre toate variantele de pe site, e cea despre care mi-am spus ???Lumea chiar are nevoie de asta!???, scrie Emily pe blogul ei.

i wish
Emily a invitat publicul să dea mai departe vestea despre aceste carduri, ceea ce și fac, cu speranța că, în ciuda statisticilor, n-o să fie niciodată nevoie să învățați ce să spuneți în astfel de cazuri. Dar, dacă, totuși… Seria e aici.

Share: