După ce, acum două săptămâni, Uniunea Europeană dădea undă verde tranzacției de 18,4 miliarde de euro între Vodafone Group și Liberty Global, prin care Vodafone Group preia activitățile companiei din Germania, Cehia, Ungaria și România, astăzi compania a anunțat oficial finalizarea procesului de achiziție.
Am extras câteva fragmente din comunicatul de presă, pentru că mă gândesc că e o treabă de interes pentru clienții ambelor companii sau, de fapt, pentru oricine. Dacă VDF și UPC nu mai sunt concurenți, probabil că oferta comună ar putea să devină tentantă și pentru clienții altor companii.
Finalizarea tranzacției reprezintă o nouă călătorie atât pentru Vodafone România, cât și pentru UPC, deoarece de acum înainte cele două companii nu mai sunt competitoare, iar asta va contribui la creșterea gradului de digitalizare a societății românești.
Această achiziție va reuni cele două echipe care vor lucra pentru a dezvolta produse de top: experiența angajaților Vodafone România în ceea ce privește produsele mobile și profesionalismul specialiștilor UPC în ceea ce privește serviciile TV și cele fixe vor transpune Vodafone într-un furnizor de servicii de telecomunicații de și mai bună calitate și într-unul dintre cei mai doriți angajatori din România.
Chiar mă gândeam ce provocare de HR și paperwork înseamnă, printre altele, o asemenea tranzacție, cu armonizat două echipe mari, de la management până la domnii care vin să-ți instaleze cablul sau duduile de la CS! Apropo, contractele pentru serviciile curente rămân neschimbate, la fel și managerii de cont. Vor urma, desigur, oferte cu pachete și servicii noi, integrate.
Aș mai fi curioasă și cum se armonizează & integrează și comunicarea, dar și CSR-ul. Fundația Vodafone este cea mai veche fundație corporativă din România și a făcut multe lucruri, mai ales în zona de sănătate, cu accent pe telemedicină, dar nu numai. Din punctul ăsta de vedere, UPC a comunicat mai puțin (sau nu mie, se poate, sigur, nu-s clienta lor), dar sunt convinsă că au și ei programe.
Ah, și de abia aștept campania propriu-zisă de comunicare!
Vodafone are o istorie de 22 de ani în România. De-a lungul prezenței sale, operatorul a investit în inovație și este primul care a furnizat serviciile de GPRS (2001), 3G (2005) și 4G (2012). Printre premierele Vodafone România pe piața locală se numără primul serviciu de call center (1997), prima fundație corporativă (1998), lansarea serviciului de SMS, a celui de date și fax în 1998, primul sistem de recunoaștere automată a discursului (2014), prima rețea NB-IoT (2018) și prima rețea 5G (2019).
UPC România are o istorie de peste 25 de ani pe piața locală. Compania a investit mereu în tehnologie și inovație, oferind servicii de televiziune, internet în bandă largă și telefonie prin intermediul unor reţele superioare şi prin platforme inovatoare de tehnologie. Premierele UPC în România includ lansarea televiziunii digitale, DVR (2008), HD (2009), 3D (2011) și a internetului de mare viteză (2013). UPC România oferă viteze superioare de până la 500 Mbps în toată aria de acoperire, cea mai bună experiență Wi-Fi cu modemul Connect Box (din 2015) și divertisment nelimitat prin platforma video de ultimă generație Horizon (2016).
Multumesc mult pentru informatie! Sper ca isi vor pastra calitatea serviciilor sau sa o imbunatateasca.
Aveam emotii, multumesc pentru lamuriri :)