Eu nu sunt neapărat fan al sărbătorilor zgomotoase de iarnă, îmi displace agitația aia de oameni care se înghesuie să ia cărucioare întregi de mâncare sau își consumă spațiul personal unii altora pe la târgul bucureștean de Crăciun – fac precizarea locației pentru că cel de la Sibiu mi s-a părut mereu plăcut și aerisit și merg cu drag acolo în fiecare an – sau mall-uri sau oriunde, peste tot. Brrrr!

Îmi plac, în schimb, bucuria dăruitului de Crăciun, timpul petrecut cu cei dragi, lista de cadouri pregătită din vreme, să-mi bat capul cu idei despre ce cui să cumpăr, seara festivă cu gașca, masa cu ai mei, mirosul de cozonac din casă, nucile coapte, vinul fiert, friptura mea tradițională cu fructe și salată de andive.

Anul ăsta o să fie încă și mai pe chill decât de obicei, cel puțin așa sper, că vom fi învățat, la finele lui, mai mult despre ce contează și cum să fim buni unii cu alții, să neprotejăm și să ne purtăm de grijă cu blândețe, cu generozitate, fără încrâncenare, fără orgolii și ambiții stupide. Mă rog, până acum, în noiembrie, nu mi se pare că am învățat, dare u mai pot să sper, nu?

În spiritul ăsta, sunt cel mai mare fan al reclamelor de Crăciun, iar în acest sezon parcă au început un pic mai devreme. Cea mai așteptată din fiecare an, adică John Lewis, încă nu e online, dar au apărut Macy’s (o vedeți aici) și Coca-Cola. Ambele, ca un făcut, cu tați de fete.

Spotul Coca-Cola a reușit să-mi rupă și câteva lacrimi, că m-am gândit eu că nici tata nu s-ar fi lăsat până nu livra scrisoarea aia, așa cum a și făcut în mai multe rânduri când am vrut eu ceva, de exemplu ghiozdanul albastru cu Albă ca Zăpada, și mi s-a făcut foarte foarte dor de el și pe urmă am zâmbit că noi, v-am mai zis, nu aveam efuziuni sentimentale în program unul cu altul și mi-am adus aminte cum, de fiecare Crăciun, mima surpriza când aduceam cozonacul sau pâinea făcute de mine:
”Și ai făcut tu astea? Tu singură?!”. Era gluma noastră din An în Paști.
Ia de vedeți spotul:



Reclama a fost gândită de Wieden + Kennedy și realizată cu Taika Waititi, minunatul regizor care ni l-a dat pe Jojo Rabbit (și niște Thor, de care o să ne mai și dea, ca pe următorul tot el îl regizeaza).

Și, da, subscriu, dacă puteți să nu vă lăsați duși de val, de ”cum se face”, bucurați-vă de Crăciunul ăsta că sunteți împreună. E cel mai bun dar.

 

Share: