May 12

Un PS la Social Media Summit Sibiu

După ce am participat ieri la SMS Sibiu, şi după câteva din reacţiile din sală, dar şi de pe bloguri, cred că se impune o lămurire pe care, mai ales din lipsa de timp şi de context, poate că a trecut neobservată.

Intervenţia mea de ieri nu a fost despre ajutorul de care FITS are sau nu nevoie în a fi promovat ci de menţionarea, vocală, a unei deschideri, a unei ieşiri în întâmpinare, dacă vreţi, pe care o avem atât faţă de social media, cât şi de comunitate, fie ea online sau nu.

Am vrut să ajung la SMS ca să cunosc ansamblul acestei comunităţi online din Sibiu pentru că, paradoxal cumva, la deja al doilea an în Festival (al meu), am băgat de seamă că mai mult vuiesc bloggerii din alte oraşe decât cei din Sibiu. Iar evenimentul – şi aici reiau ce spun criticii – e al treilea ca amploare în lume. Ceea ce nu e deloc puţin lucru, aş spune. Şi totuşi, în ciuda faptului că îl au acolo, acasă la ei, sibienii care sunt online îmi pare că nu profită de interesul extraordinar pe care evenimentul îl atrage atât asupra oraşului cât şi a blogurilor care acoperă acest subiect. Şi cine ar avea şansa s-o facă cel mai bine decât oamenii locului?!

Nu e vorba de nevoi sau de obligaţii. E vorba de o şansă de a primi informaţii documentate, locale, de la un eveniment ce cuprinde nu doar câteva săli de teatru ci un oraş întreg. Eu zic că nu e puţin lucru. Iar speranţele mele se leagă şi de faptul că în acest an FITS se desfăşoară sub semnul comUNITăţi.

Să vedem cum o să iasă! Din partea noastră, a celor implicaţi în echipa FITS, dorinţa de a comunica şi de a sprijini comunitatea locală online cu acces la info şi alte facilităţi există. Şi taman am explicat – din nou – de ce FITS reprezintă o şansă de afirmare, de coagulare şi de autopromovare a comunităţii locale. Profitaţi de ea!


Tags: , , , , ,
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 12/05/2011 by ruxandra in category "Dileme

5 COMMENTS :

 1. By sorin on

  Ruxa, am auzit o vorba ieri in sala = “pai da asa putem scrie despre toate festivalurile si spectacolele din sibiu. este irelevant. astea nu sunt situatii clare de facut bani” – intelegi tu ce se dorea ieri?

  Au fost cativa care doreau asta.. vroiau unelte clare de facut bani batand din palme…

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   sorin, mai mult decat sa le spui – gratuit, apropo! – ce si cum trebuie sa faca pentru ca sa fie bine…
   mai mult decat sa le spui “Profitati!”, iar nu stiu ce se poate spune. vor? bine! nu vor? probabil ca si peste un an vom avea, la sibiu, aceleasi discutii! :(

   Reply
 2. Pingback: Brylu Crocodilu » Social Media Summit Sibiu. Concluzii

 3. Pingback: Impresii de la Social Media Summit Sibiu | Ana Matei's Blog

 4. Pingback: Ce s-a intamplat la Social Media Summit Sibiu | Daniel Urda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *