Îmi place Webstock şi îmi place energia lui Cristi şi a echipei lui de a creşte evenimentul ăsta la fiecare ediţie, an de an. Îmi place că sponsorii se implică nu doar cu nişte bani şi nişte bannere la Marriott ci caută soluţii creative de interacţionare cu participanţii – vezi tastatura din doze de bere, cafelele google-ite şi twitter-ite, scaunele de masaj, portretele şi toate celelalte surprize – felicitări celor care au căutat şi găsit soluţii de a fi prezenţi în mod interactiv, original.

Îmi place că Vodafone susţine Webstock an de an şi că anul ăsta ne-au dat cărţi cu poveşti (loved it!), că tricoul acestei ediţii are pe el pozele câştigătoare la un concurs pe Instagram – mi se pare foarte cool (probabil că o să fie unul din puţinele tricouri de la evenimente pe care le port şi pe stradă, nu doar în casă, când dorm), îmi place că vin vorbitori care spun poveşti, poveşti adevărate, de viaţă, inspiraţionale, şi că mă întâlnesc cu multă lume şi că, începând cu acest an, există, la premii, categoria Blogger’s Projects – Felicitări, apropo, tuturor câştigătorilor, de la toate categoriile!

L-am admirat şi aplaudat în picioare pe Eduard Novak (mi-au dat lacrimile, a fost un vibe foarte bun în sală în momentul ăla!) – dar o să dedic intervenţiei lui un post separat, pentru că merită!

Altfel, cele mai bune fiind aproape zise, să trecem la cele mai puţin bune…

În categoria asta intră o parte din rezultatele studiului făcut de Portal HR şi Evensys, State of Social Media Employment 201, şi anume partea aia în care 18% din Social Media Specialists şi 17% din Online Managers fac muncă de voluntariat. Pardon?! Astea sunt nişte joburi cu responsabilitate de imagine a companiei şi sunt facute fără plată, adică fără ca mai-marele companiei să valorizeze această muncă, iar cel care o face să fie responsabilizat pentru ea! E foarte greşit asta! Dacă aveţi atribuţii de Social Media, cereţi să fie luate în considerare la salariu şi la funcţie, oameni buni!

Asta ca să nu mai spun că celor pentru care lucraţi treaba asta cu Social Media li se pare moka, şi chiar e, pentru că ei aşa o primesc, aşa o percep, şi asta e, de asemenea, greşit! Comunicarea via Social Media are costuri, aşa cum e şi normal să aibă! Bugetaţi-le! Chiar dacă, probabil, la început, nu vi se vor aproba, cu timpul patronii vor înţelege importanţa acestui canal de comunicare şi vor dori să scoată mai mult din el!

Tot în categoria “mai puţin bune” intră şi o oarecare blazare pe care am resimţit-o la unii participanţi şi chiar la unii speakeri – cu toate că e organizat de Manafu, Webstock e cu şi despre noi toţi, cei care ne învârtim în lumea asta Social Media şi, chiar dacă nu trebuie să plătim bani pentru participarea la acest eveniment, n-ar fi rău să părem, măcar, mai entuziaşti un pic, în loc să facem acuzaţii – presupun că ştie toată lumea la ce mă refer, iar dacă nu, e chiar mai bine!

În fine, nu ştiu dacă vă gândiţi, uneori, cum se vede blogosfera din afara ei… Poate n-ar strica s-o faceţi şi să vă întrebaţi dacă voi, şi să zicem că sunteţi pafarişti declaraţi ai mediului, aţi investi în comunicarea prin acest canal. Şi, dacă da, poate scrieţi despre asta şi despre alte lucruri bune pe care blogosfera le (poate) face, nu doar despre ce nu e bine… Mă gândesc că asta ne-ar ajuta mai mult să creştem decât altele… Împreună, vorba celor de la Vodafone <– dacă daţi click o să vedeţi multe poze de la eveniment!

Ne vedem la Webstock 2013! Şi, aşa, ca un preview, puteţi citi câteva dintre ideile şi planurile lui Cristi Manafu pentru la anul!

Share: