Loewe e un brand de lux care a apărut în Spania, în 1846, când un grup de meşteri a deschis, în Madrid, un mic magazin de bunuri fabricate din piele. În 1872, un german, Enrique Roessberg Loewe, de asemenea specializat în a lucra pielea, a ajuns la Madrid şi s-a asociat cu firma meşterilor spanioli. Aşa a apărut marca Loewe, care, în 1905, a devenit Furnizor Oficial al Casei Regale spaniole.

În 1988 a apărut Fundaţia Loewe, iar în 1996, la 150 de ani, grupul a fost cumpărat de LVHM (Moët Hennessy • Louis Vuitton) şi îşi continuă povestea de succes.  Când am fost la Madrid, am intrat în magazinul lor din Gran Via (deschis în 1939) ca într-un muzeu: pâş pâş! E copleşitor!

Nina Ricci e o casă de modă înfiinţată de Maria “Nina” Ricci şi fiul ei în Paris, în 1932. Au început cu moda, creaţiile Ninei Ricci devenind curând printre cele mai admirate şi căutate. În 1946, fiul, Robert, crează primul parfum al casei, Coeur Joie, şi, doi ani mai târziu, propune L’Air du Temps, cel care avea să rămână celebru şi preferat de femei din toată lumea până în zilele noastre. Din 1988, casa Nina Ricci a fost cumpărată de grupul spaniol Puig, care, printre altele, mai are şi branduri ca: Paco Rabanne, Comme des Garçons, Jean Paul Gaultier, Prada, Valentino, Agatha Ruiz de la Prada sau Mango.

Parfumurile şi cântecul celebru: Poate, poate..

În 2007, Loewe lansează unul dintre parfumurile preferate, Quizas, Quizas, Quizas, inspirat din cântecul cubanezului Oswaldo Farres. A fost dragoste la prima… adiere şi ştiu, fără dubii, când, de la cine şi cum am primit sticluţa fermecată! Cum nu sunt fidelă decât unui singur parfum, Magie Noire, când s-a terminat Quizas, n-am cumpărat din nou dar, chiar şi aşa, rămâne unul dintre preferatele mele – mai am câteva picături şi-l mai adulmec din când în când! :)

E, nu mică mi-a fost uluirea când, zilele trecute, am auzit la TV cântecul celebru, varianta în engleză, în timpul unei pauze publicitare. M-am mirat niţel, că Quizas are cinci ani deja, şi nu cred că Loewe investeşte în publicitate la noi, şi, la final, când am văzut despre ce e vorba am fost şi mai surprinsă:

Nina Ricci e ditai firma de cosmeticale şi are, presupun, o armată de comunicatori, marketeri şi agenţii! Cu toate astea, foloseşte într-o reclamă cântecul care a dat numele unui parfum al altei case?! Sigur, parfumurile Loewe nu sunt atât de celebre ca cele de la Nina Ricci, dar chiar şi aşa, dacă eu ştiam, marketerii lor ce-au păzit?!

Mă rog, treaba lor. Eu le mulţumesc de reminder, şi o să-mi comand Quizas de la Loewe, ca urmare a reclamei pentru Mademoiselle Ricci. Presupun că nu ăsta e efectul aşteptat de Mlle Noi, agenţia care s-a ocupat de spot, una care se ocupă, de altfel, de multe alte mărci de  parfum, de la Issey Miyake, la Carolina Herrera, dar, dacă la asta m-a dus pe mine asocierea cu cântecul, ce să fac?!

foto

Share: