Mi-a fost drag de Timişoara de când ne-am întâlnit prima dată, pe peron, în gara oraşului. A fost, aşa, un sentiment de “O să iubesc oraşul ăsta” şi aşa s-a şi întâmplat, iar amintirile şi prietenii de-acolo au cimentat aceată relaţie la distanţă. Mă bucur, aşadar, când am drum spre capitala Banatului, iar când cu Timişoara Brands Tour cu atât mai mult, fiindcă oraşul avea să mă prezinte prietenilor săi, ceea ce, se ştie, e mereu important, chiar şi într-o relaţie la distanţă!

Ca să nu mai spun că şi drumul lung până acolo a fost plăcut, fiindcă Alex conduce bine, am făcut un popas în Sibiu, la Kontiki (cea mai bună ciorbă de burtă, ever!), unde ne-am revăzut cu Brylu, am constatat că se lucrează la Autostrada Transilvania chiar şi când plouă şi că, dacă ai muzica potrivită, nici un drum nu mai pare chiar atât de lung. Aşa că, de fapt, am ajuns chiar repede la Timişoara! :)

de pe drum

Şi unde era să ne proptim mai bine decât la Curtea berarilor, aia din centru, unde ne-am reunit cu o parte din trupa veselă şi unde am băut o bere – fără alcool, din solidaritate cu şoferu’ Hoinaru! Pe seară, şi mai pe seară!, am fost în corpore la Jazzisimo, loc de pierzanie cult(ural)ă, fiindcă dooomnuuuuul Maaaaariuuuus Maaataaaacheee aka Make (folkist, chimist şi fotbalist) îşi lansa local albumul Hoinar prin Piaţa Matache, şi nu se făcea să lipsim tocmai noi, corul acompaniatorilor din online. A fost mişto!

Make, (în)cântătorul

A doua zi, însă, tarto co-organizatoarea Oltea ne-a trezit la o oră ce părea extrem de matinală pentru unii ca să pornim în călătoria noastră pe harta brandurilor timişorene. Primul popas a fost Primăria, dar voi reveni cu un prost separat despre asta, aşa că sărim direct la sport.

Prima echipă vizitată a fost RCM Universitatea de Vest Timişoara, o echipă care are nişte performanţe importante la activ, dar care joacă şi se antrenează pe un teren nu dintre cele mai performante (ca să folosesc un eufemism pentru iarba care băltea la fiecare pas!), că vestiarele ar putea beneficia şi ele de îmbunătăţiri, oho!, şi la fel şi alte lucruri necesare sportivilor pentru performanţă. Nu că cei de la RCM n-ar face performanţă oricum, dar… Dacă tot au demonstrat ce pot face fără dotări excelente, poate că ar fi cazul să le primească şi să demontreze şi mai mult! Mai ales că au un antrenor vedetă!

Rugbysfera şi blogosfera

Următorii vizitaţi au fost cei de la BC TimBa Timisoara, o echipă de baschet tânără dar cu ambiţii mari şi avânt pe măsură. Desigur, nici ei nu se descurcă prea bine cu banii, fiindcă autorităţile sunt pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă, adică doar 10 procente din cheltuielile clubului sunt acoperite din bani publici, restul fiind investiţii şi sponsorizări. Chiar şi aşa, în câţiva ani de la înfiinţare au ajuns în Liga 1, ceea ce nu e deloc puţin lucru.

incolo de partea sportivă, mi-a plăcut ce-am auzit că fac în zona de comunicare, înţelegând că sportul, dincolo de tactici şi rezultate, oferă şi o componentă de entertainment, pentru ca spectatorii să fie cât mai tentaţi să vină la stadion. Au imn, mascotă, PR, marketer, ca la carte. Bravo!

Iar jucătorii lor foaaaarte înaaaalţi cu “cutezat” să bage repede un joc de baschet cu bloggerii, iar unii dintre aceştia chiar au apucat să atingă mingea!

Ultimul club pe listă a fost ACS Poli Timisoara, adică un fel de Poli, dar nu chiar Poli – citiţi la Oltea detalii, că eu am ajuns un pic mai târziu la întâlnirea cu fotbaliştii. Nici acolo situaţia nu e chiar roz şi nici măcar violetă, deşi culorile clubului sunt cele binecunoscute, alb-violet. Sunt două echipe, una cu bani, alta cu suporteri, unii în liga a cincea, alţii într-a doua. Eu la Timişoara am văzut cei mai înfocaţi fani şi cea mai frumoasă galerie (era un meci cu Dinamo, prin 2004) şi sper că până la urmă microbiştii vor alege fotbalul, nu orgoliile, şi vor susţine ambele echipe ale oraşului.


Cam ăsta a fost traseul sportiv prin Timişoara. Pe seară am practicat halbere la Curtea Berarilor (aia de la fabrică), dar despre bere (şi nu numai) vă povestesc într-un episod viitor.

Foto 2, 3, 4, 5 by Dragoş Asaftei

***

Acest proiect este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara.
Branduri participante: Timișoreana, Cramele Recaș, Arsenal Park, BC Timba Timișoara, REC Universitatea de Vest Timișoara, ACS Poli Timișoara.
Parteneri de mobilitate: Peugeot România.
Parteneri: PRbeta, Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană, Porche Timișoara, Amvest, Restaurant Belvedere.
Parteneri media: 24-FUN, Tion.

Timișoara Brands Tour este o franciză a Cluj Brands Tour, un concept marca TVdece

 

Share: