La festivaluri, cele mai multe la care am participat eu, ca jurnalist, PR sau blogger, se întâmplă o bulă. Sau cel puţin aşa i-a zis Cristi Hordilă anul ăsta ideii de împreună în aceeaşi poveste, în aceeaşi atmosferă. Nu mă gândisem să denumesc cumva sentimentul de apartenenţă la gaşca formată în cadrul unui festival, dar cred că bulă e un cuvânt foarte bun. Şi, în acelaşi timp, un deziderat pentru orice organizator de asemenea evenimente.

Bloggerii care merg la festivaluri o fac de drag. Îşi rup din timpul lor, ba chiar vin cu bani de-acasă pentru perioada festivalieră. Dincolo de conţinutul pe care îl obţin pentru cititori, offline, se întâmplă şi bula asta de care zic, şi e unul dintre motivele pentru care mie îmi place să merg la festivaluri. Atmosfera e importantă iar organizatorii care nu pricep că e importat să ţină aproape e oaspeţii lor în timpul evenimentului vor pierde, pe termen lung. Discuţiile cu ceilalţi despre filmele sau spectacolele văzute, berea apa plată băută la Clubul Festivalului, “adevăr sau provocare” jucat în gaşcă, toate prostiile de care râdem, faimosul – deja! – CHIŢ, glumele interne.

Pişcoturi de Alexandria

Pişcoturi de Alexandria

Printre glumele astea, la cel mai recent Ideo Ideis, a fost şi cea cu îţi dau link & să mă treci la mulţumiri. Nu mai ştiu cine a început-o, dar ştiu sigur că am folosit-o, aşa că… voila, în ordine complet anapoda.

Cristian, pentru că mi-a dat dreptate. Şi pentru că lui ştiu sigur că i-am promis. Burlaca, pentru că ne-a făcut baloane de săpun (Bubbles! Bubbles! Bubbles!) şi pentru că a fost frumos pe terasă. Oltea, pentru interpretarea inegalabilă a rolului “doamna M”. Lucian, pentru că ne-a dat internet la toţi. Bogdan, pentru că e guest şi a adus sarea. Ligia, pentru că m-a dus acolo şi ne-a lăsat să chiţăim. Aceştia au fost protagoniştii din rolurile principale, care au petrecut mai mult timp la Ideo şi au prins chiar şi sarmale!

Au mai interpretat roluri de mai mică întindere dar foarte importante pentru producţia noastră: Pietricel, Auraş, Alex, Carmen, Andreea.

Am promis, am scris! :D

Share: