Când a fost nebunia aia cu englezii care nu ne mai vor – de parcă până la momentul ăla ne-ar fi vrut! – am luat cu toţii foc şi, din focul ăsta, unii mai cu foc au zămislit o campanie cu titlul din titlu. Una care nu m-a sedus fundamental, însă: multe dintre lucrurile pentru care ei, englezii, ar fi trebuit să vină over, erau exagerate, iar partenerul campaniei a fost Gândul, care s-a tabloidizat peste măsură!

Şi, în definitiv, de ce să vină?! Ia să stea la ei acasă, mai bine, să tricoteze covoare roşii pentru invadatorii români care vin din patria berii ieftine cu femei mai frumoase decât Kate şi sor’sa!

Recent, însă, mi-am reconfigurat un pic poziţia şi admiraţia pentru englezi după ce am citit că pe utilizatorii lor de social media îi deranjează tare erorile de gramatică din reclamele postate ici şi colo, şi anume online, de brandurile pe care le urmăresc.

hateaboutbrand
Poor spelling or grammar, da? Locul I, cu coroniţă! Aparent, la noi treaba asta cu gramatica şi punctuaţia nu deranjează pe nimeni, în ciuda faptului că reclamele par să-şi fi făcut un obicei din greşeli sau formulări sinistre. Şi multe statusuri pe paginile de brand. Şi încă şi mai multe pe paginile publicaţiilor.

Nu-mi dau seama, însă, dacă problema e că şi publicul paginilor româneşti de brand e la fel de puţin educat precum cei care se ocupă de paginile respective, sau dacă pur şi simplu noi am dezvoltat o relaxare nepermis de mare în privinţa asta. Dar, da, aş vrea să ne enerveze şi pe noi (mai mult!) lipsa de respect pentru limba maternă!

Poate vin englezii să ne predea treaba asta, zic.

sursa

Share: