O știți, cu siguranță, e una dintre campioanele României la gimnastică sportivă, una dintre fetele de aur care ne-au adus atâtea bucurii și motive de mândrie: Sandra Izbașa. Deși s-a retras din activitatea competițională, nu s-a îndepărtat de sport, iar acum se ocupă de comunicarea CSA Steaua – nici nu se putea o alegere mai bună!

Săptămâna aceasta, Sandra și colegii ei de la Steaua se află la AFI Palace Cotroceni pentru a se întâlni cu fanii mari și, mai ales cu cei mici, pentru autografe și discuții despre beneficiile sportului. Am plăcerea să vă prezint un scurt interviu realizat miercuri cu ajutorul echipei de la Golin Harris – mulțumesc frumos!

_MG_3552
Anii de disciplină sportivă au presupus și sacrificii personale, unele pe care unui copil ii e greu să le facă. Ce te-a motivat pe tine să urmezi drumul greu?

Plăcerea de a ajunge Sandra Izbașa, de a fi un nume și de a mă reprezenta pe mine însămi… nu de a-mi construi un nume pe spatele celorlalți. Eu mi-am dorit dintotdeauna să fiu eu, asta m-a motivat, pentru că în final, când spui Sandra Izbașa, să însemne ceva!

De ce și cât e de important să-ți vezi și de studii în perioada în care faci performanța sportivă?

Este destul de greu să poți să faci față și studiilor, dar trebuie să le iei în calcul. Școala este destul de importantă și nu trebuie s-o abandonezi. Am făcut în așa fel încât să mă împart atât între performanță, cât și între școală și facultate și am câteva rezultate bune. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au lăsat și m-au sprijit să pot să învăt pentru că, până la urmă, școala e cea care te formează.

Ce relație ai cu rețele sociale și cum îți gestionezi relația cu publicul, fanii și presa?

Nu prea sunt fan, aș spune că…

Ai o pagina de Facebook pe care strângi like-urile fanilor?

Nu, nu, prefer astfel de evenimente în locuri publice, fiindcă mă pot vedea foarte mulți oameni, copii, părinți. Nu consider că ar trebui să spun viața mea pas cu pas pe internet, fiindcă am și eu momente private. Trebuie să avem limite. Am prieteni virtuali, mi-ar plăcea mai întâi să-i cunosc și după să vorbesc cu ei, decât să vorbesc prin intermediul internetului… nici nu știu cine este de partea cealaltă.

_MG_3490

Știi că cei care stau acasă, pe canapea, urmărind o competiție sportivă, se mândresc cu rezultatele campionilor români ca și cum ar fi ale lor. Majoritatea fac asta doar în timpul competițiilor apoi uită că sportivii au nevoie de susținere mai ales între acestea. Și, în special, uită că sportivii au nevoie de susținere și când nu caștigă, iar mulți își exprimă dezamagirea când se întâmplă asta. Mie, una, mi se pare foarte nedrept că ne purtăm așa. Ce le spui acestora din urmă?

Mi-ar plăcea ca publicul să fie alături de noi și în perioadele mai puțin bune, pentru că un sportiv nu e ca un roboțel ca să poată să facă totul exact când se programează… să poată să meargă de la A la Z…. numai aur aur aur! Să înțeleagă că munca noastră din sală și dăruirea față de competiții este aceeași. Dacă ai o zi mai puțin bună ar trebui să te susțină și atunci, fiindcă tu ai mai mare nevoie atunci decât în momentul în care caștigi. OK… vin felicitări, vin tot felul de complimente deosebit de frumoase, dar mi-ar plăcea și atunci când ești la pământ să te ridice, fiindcă asta contează mai mult pentru un sportiv și dă acel impuls de a merge mai departe.

Ai spus că nu te atrage o carieră de antrenoare. Ce anume ți-ar plăcea să faci în continuare?

Ce fac în momentul de față: sunt coordonator de imagine al clubului Steaua și implicată într-o caravană a gimnasticii pentru găsirea noilor talente. Momentan mă simt foarte bine cu ceea ce fac fiindcă am timp și pentru mine, mă pot ocupa de toate proiectele. Nu cred că ar trebui să mă implic în mai mult decât pot, sincer ♦

***
Mâine, la AFI, între 13 și 15, vă puteți întâlni cu Ana Maria Brînză, dublă campioană mondială la scrimă, pentru autografe și premii speciale.

De asemenea, copiii prezenţi în “Studioul Campionilor??? vor putea beneficia de lecţii gratuite de hochei şi patinaj şi vor putea câştiga carduri cu autografele marilor campioni, abonamente la bazinul olimpic de înot Steaua şi diverse alte cadouri puse la dispoziţie de colaboratorii AFI Palace Cotroceni.

Share: