Îmi plac poveștile, alea adevărate, dar și alea care sunt exclusiv produsul imaginației, pornind de la te miri ce detaliu observat de autor. Mă distrez uneori, mai ales în mijloacele de transport în comun, făcând un întreg scenariu dintr-un accesoriu, o privire sau o frântură de discuție. Poate că și aici aș scrie mai multe povești închipuite dacă viața n-ar bate, atât de frecvent, filmul, oferindu-ne o grămadă de subiecte întru dezbatere!

Dar acum am primit o provocare! Mai precis, o istorie cu pasiune și dramă, ta na naaa!
Care va să zică, avem patru personaje: Alex, care e însurat cu Maria, care pare cam… ăăăă… flamândă, Julio, care știe tot felul de rețete de bunătăți iberice de la el de-acolo și nu are nici o jenă să le folosească pentru seducerea Mariei, și, în fine, Ana, care l-ar cam vrea pe Alex și un upgrade de la ???Fată în casă??? la Doamna casei, dar are un secret!

Adică triunghiul conjugal clasic, doar că e pătrat. Și Alex îi prinde pe Julio și Maria cam în primul episod, după ce fantele îi povestise nefericitei cum se face sabaos, care e un fel de pandișpan, doar că mai aerat, mai pufos și mai bun! Băi, nene, și cum îi scria el pe piele, așa, frumos, 250 de grame de azúcar, și-i arăta cum se amestecă ingredientele, uite-așa:

Da’ și Alex ăsta, pe bune, de unde venea el dimineața, la costum, că, deh, acasă n-a fost, că acasă era nevastă-sa cu amorezul, pregăteau sabaos dacăîntelegețicevreausăspun! Și na, fiindcă a prins-o, ea nu l-a mai luat la întrebări, că era amețită de poftă (iaaar, fată?!!?) și uitase că cea mai bună apărare e atacul!

Oricum, s-a ars, că e clar că Ana asta a făcut pasul și nu mai e fix servitoare, ba știe să facă și paella cu fructe de mare, și tartă cu portocale și pare așa, de bun simț. Doar că nu e! Nuuuuu! Nici măcar n-o cheamă Ana ci Julia, așa cum aflăm în episodul trei al telenovelei Amar y comer!

Și aici rămâne loc pentru imaginația noastră. Adică ce se întâmplă cu ăștia patru? Cine cu cine rămâne, cine ce mai gătește și ce orgii culinare se mai petrec în casa aia?!

personaje
Eu zic că pe Ana o cheamă Julia și o să descopere că, de fapt, era fiica ilegitimă a lui Ferran Adrià, și de aici avea ea talent la gătit. Lipsa totală de creativitate la capitolul pleiting o moștenise de la maică-sa, care era ingineră, și la fel lipsa umorului. Până la urmă nu rămâne cu Alex, fiindcă ăsta se prinde că, de fapt, el e tipul cu bani în filmul ăsta, așa că dacă vrea bunătăți iberice se duce, până pe 16 august, la Lidl, și-și ia câte paella și pizza cu chorizo și jamon și cerveza și churros și tot ce mai vrea el (lista aici sau aici)!

Julio se prinde că Maria e drăguță dar cam toantă și nici nu prea știe să gătească sau să aibă grijă de casă. Și, de fapt, e decorativă, dar snoabă, cam ca o lampă cu cristale Swarovski false într-o garsonieră cochetă din centru, și se străduiește să-i dea papucii. Maria, însă, nu se lasă și face tot ce-i stă în putere pentru a-l convinge să-și deschidă un blog culinar cu rețetele de la bunica-sa, ca să câștige foarte mulți bani și să se mute și ei la două camere.

maria

Sigur, când Julio începe să aibă succes, devine din ce în ce mai curtat și, până la urmă, sfârșește prin a se angaja bucătar la o  babă pe care o ia de nevastă chiar cu două săptămâni înainte să moară (de moarte naturală!), spre disperarea Mariei care rămâne doar cu poftele. Din păcate, Julio nu apucă să vadă un ban, pentru că baba avea un mostenitor secret, Juan Antonio, care e pus la curent de această situație de către Maria cea pofticioasă. La schimb îi cere s-o ia de nevastă și să se mute în Spania, unde-i face și doi niños.

Între timp, Ana se apucă să refacă traseul din Mănâncă! Roagă-te! Iubește! și rămâne pe undeva prin Asia, iar Alex, cum ziceam, merge la cumpărături de produse spaniolești și acolo dă nas în nas c-o fostă colegă de facultate, fix la raftul cu serrano, adică amândoi se întindeau să ia ultimul pachet de șuncă. Fix ca-n filme, știți voi!

Iar dacă aveți idei mai bune, vă aștept! Desigur, dacă n-ați plecat deja la Lidl, ceea ce vă și recomand, altfel eu pot s-o țin cu povestea asta până se termină oferta!…

Share: