Azi am avut parte cu toții de un spectacol demn de manifestările populare din vremurile de tristă amintire, când pionierii și oamenii muncii erau luați cu japca de la școală ori din producție și erau târâți pe stadion. Sigur, de data asta n-a fost timp de repetiții așa că am fost lipsiți de faimoasele desene realizate din plăcuțe ridicate de participanți. Au fost, în schimb, multe steaguri tricolore, pancarte, bannere și alte jucării de BTL.

M-am uitat la transmisia TV de la stadionul ???Lia Manoliu??? așa cum mă uit la documentarele cu șerpi: scârbită dar, în același timp, fascinată cumva. Și îngrijorată.

Mă simt de parcă suntem într-o mașină fără frâne, pe un drum în pantă. Nu am nici cea mai vagă idee despre cum poate fi oprit Ponta să devină președinte, în condițiile în care oamenii de la țară se încolonează frumos și merg la vot, pensionarii iau de bun tot ce aud la antena 3, tinerii care abia au terminat liceul și care au drept de vot devin studenți fără bac grație guvernului Ponta și în condițiile în care ???dreapta??? nu are (nici) un candidat suficient de puternic.

Zeci de mii de oameni s-au dus azi să scandeze Ponta Președinte pe Arena Națională. Unii spun că au fost plătiți, ba chiar se avansează suma de 100 de lei de persoană. Eu cred că nu e nevoie de atâția bani. La ce sărăcie e, un pol, apă, mâncare și o excursie la Capitală reprezintă mai mult decât suficient. Iar dacă au fost plătiți încă nu e așa rău. Cel mai nasol ar fi dacă s-au dus să urle Victor Victorie! din convingere.

ponta

Ieșiți la vot, altfel țara asta o să se ducă iremediabil în cap!

Share: