Via Petreanu am aflat că avem o strategie cu privire la imigrație și că strategia are și niște obiective! Parol, dacă nu mă credeți, sunt uite-aici, pe site-ul guvernului!
Dar nu totala inadecvare a declarațiilor și strategiei bramburite în ceea ce privește politica externă a României ar fi necazul de care scriu de data asta ci imaginea folosită de onor guvernul țărișoarei pentru a ilustra problema refugiaților, adică asta de mai jos:

refugiata
Vlad face mișto de ei și le sugerează diverse alte soluții foto pentru comunicări guvernamentale, dar eu m-am dus să văd unde a găsit guvernul așa refugiată drăguță, fardată, cu bagaj cochet, mai ales că am scris acum câteva zile despre bagajele refugiaților – și nu sunt cazuri așa fericite cum s-ar vedea în poza asta*. Desigur, e vorba de un site cu imagini de cumparat! Eu am găsit-o pe Dreamstime.

… * sau în toate imaginile cu același model. Care apropo, e din Ucraina. Nu din Siria.

Later edit: După ce am vorbit cu Mila, autoarea imaginii, am aflat că ???refugiata??? cu care defilează guvernul în Social Media e rusoaică, nu e nici măcar musulmancă, e căsătorită și fericită, n-are nici un gand de emigrare sau refugiere, iar imaginile sunt făcute în Bali, unde au fost folosite haine procurate special pentru shooting.

În schimb, ea e chiar din Siria:

Iar dacă vreți să aflați mai multe despre femeile din Siria și coșmarul lor, vă recomand să citiți raportul IRC (International Rescue Committee) despre situația lor și să vă uitați la filmulețul de mai jos:

Du-te acasă, Guvernule! Ești praf!

Share: