N-am rezistat tentației de a merge un pic prin centrul Timișoarei azi, că, deh, îmi era dor, dar a fost o plimbare scurtă, fiindcă eram nerăbdătoare să văd ce pregătiseră partenerii Plai de anul ăsta. Așa că după prânz m-am dus mintenaș către Muzeul Satului Bănățean, gazda frumosului festival.

Dincolo de probe, când, dacă te nimerești prin zonă, ai putea avea șansa de a te prinde înaintea tuturor care sunt artiștii din seara asta – apropo, știu cine sunt, și sunt mișto! pe unii dintre ei, cel puțin, nici măcar nu-mi imaginasem că i-aș asculta vreodată live, deși au în repertoriu unul dintre cântecele mele preferate, ever! – te poți plimba lejer prin muzeu, de la cort la cort, din activitate în activitate.

Mi-a plăcut că, la fel ca anul trecut, sau poate chiar mai mult, e plin de părinți cu copii, mai mari sau mai mici, mai curioși sau mai timizi, am văzut copii care sunt implicați în tot soiul de jocuri pe la majoritatea corturilor. Unii învățau să picteze,

desene

alții să facă flori din capace de pet-uri

flori
alții se mulțumeau să alerge de colo-colo, fericiți că au pe unde! Probabil trecuseră și pe la standurile cu mâncare sau Ceva Dulce de aveau atâta energie :)

ceva dulce

Eu am învățat să mă joc cu poiurile aseară, sau măcar am încercat. Și azi am furat un pic din măiestria împletirii de codițe în felurite chipuri, iar mâine sigur vreau să mnufacturez ceva. C-o fi vreo figurină urâtă din lut sau o desenul de pe o plasă de pânză, ori altă mască, la cortul Teatrului Maghiar, planul e să mă prind în joaca Plai-ului!

Iar acum fug din nou la muzeu, fiindcă mai e un pic și încep concertele. Și zău că n-aș vrea să ratez artiștii din seara asta!

PS A fost soare!

soare
_____

Festivalul PLAI 2015 este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură  a Municipiului Timişoara şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Timiş.
Sponsori: Grolsch, Raiffeisen Bank, Continental, Accenture, Draxlmaier, Kathrein, Aqua Carpatica, Institutul Francez Timișoara, Digi Mobil, Elba, Sar Security
Parteneri media: Digi24 și UTV

Share: