Până pe 2 februarie, iubitorii sportului alb urmăresc meciurile Australian Open, cel mai tânăr, istoric vorbind, dintre cele patru turnee majore de Grand Slam, alături de cel francez, britanic și american.
România mai are în turneu doi băieți, la juniori, pe Monica Niculescu, care joacă runda a doua la dublu pe 25 ianuarie cu japoneza Misaki Doi, împotriva altor două japoneze, și, desigur, pe Simona Halep, care joacă la noapte (ora 3.30) împotriva Yuliei Putinseva din Kazahstan, locul 38 în ierarhia mondială.
Și, dacă nu știți unde sau cum sa vedeți meciurile, vă zic eu, că am aflat!
Dar, înainte de asta, câteva chestii despre turneu, că așa am promis.

AO a debutat în 1905, pe un teren de… cricket, și se numea Australasian Championships, s-au jucat doar băieți, până în 1922 când s-a organizat și turneu de fete. S-a desfășurat, cu excepția a patru ediții, anulate din pricina războaielor mondiale, în cinci orașe din Australia și două din Noua Zeelandă, dar, din 1988, se joacă doar la Melbourne.
Cele mai multe titluri (single) la femei, 11, le deține australianca Margaret Court (șapte dintre ele fiind consecutive), iar la băieți – 7 – îi aparțin lui Novak Djokovic.
AO are cel mai mare număr de oameni în public între cele patru Grand Slam-uri, cu aproape 800 de mii de oameni la Melbourne Park anul trecut.
Anual se folosesc cam 50.000 de mingi, alergate de vreo 300 de volunari. Publicul se delecteaza cu aproximativ 160.000 de înghețate și 72.000 de hotdogs. Apropo, dacă temperatura depășește 40°C, meciurile iau o pauza.
Cel mai lung meci, 5 ore și 53 de minute, a fost în 2012, între Rafael Nadal și Novak Djokovic, cu victoria celui din urmă.
Încă o chestie mișto, până în 2000, premiile la turneul feminin erau de trei ori mai mici decât la cel masculin. Începând cu ediția 2001, premiile sunt egale și, anul acesta, însumează aproximativ 71 de milioane de dolari australieni (aproape 44 de milioane de euro)
Hai, încă o poză cu Simona, de la WTA, pentru că e așa de minunată!


Și acum, informația promisă: anul ăsta, toate turneele de Grand Slam și circuit ATP difuzate de Eurosport se văd în rețeaua UPC și pe Vodafone TV, adică și pe telefon sau tabletă. Cu alte cuvinte, putem urmări meciurile oriunde ne aflăm, fără să mai umblăm după tot felul de site-uri și transmisii dubioase – been there, done that – sau să urmărim meciurile pe Live Score. În plus, Vodafone este și sponsor al acestor transmisiuni.
Desigur, pasionații vor putea urmări astfel și alte competiții sportive importante, de la fotbalul din Premier League și FA Cup, la schi, handbal sau snooker.

Totodată, pe canalul 200 din grila digitală UPC, Eurosport 4K este disponibil gratuit în București, Brăila, Constanța, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Tulcea, Agnita, Brașov, Câmpeni, Dănești, Gherla, Gheorghieni, Lugoj, Miercurea Ciuc, Năsăud, Orșova, Ploiești, Sânnicolau Mare, Sf. Gheorghe, Huedin, Târgu Frumos, Turda și Sibiu – pe parcursul anului această lista se va extinde și pentru abonații din restul țării.

În fine, ca să fie informația completă, din ianuarie, toate canalele din portofoliul Discovery disponibile in reteaua UPC (Discovery Channel, TLC, Eurosport 1, Eurosport 2, Animal Planet, Discovery Showcase, Discovery Science, DTX, Investigation Discovery) sunt incluse și în grila Vodafone TV.



Hai, Simonaaaaa!

Share: