February 26

Gustul amar

Azi am avut un gust amar. Nu e prima dată (şi nici ultima, ştiu prea bine) când mi se întâmplă oameni defecţi de omenie şi direcţie, tot aşa cum sunt unele cuvinte defecte de plural. Şi, chiar dacă până la urmă reuşesc să mă feresc, parcă tot e prea rece atingerea asta si parcă tot îmi vine, aproape inevitabil, să fug.

Am visat azi-noapte un şes înflorit cu o cărare la mijloc şi o piatră mare la capăt,o piatră netedă şi albă, lucind in soare.  Am încercat în joacă s-o dau la o parte. Apoi, înfierbântată, cu mare greu, am ridicat-o din loc. Mişunau gândacii şi viermii subt piatra alba. Şi, îngrozită, m-am deşteptat din somn.

Ionel Teodoreanu – Lorelei


Tags: , , ,
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 26/02/2011 by ruxandra in category "Cântece şi încântări", "Din casă

8 COMMENTS :

 1. By Marieta on

  Se întâmplă şi se va mai întâmpla câtă vreme trăim între oameni şi suntem obligaţi să avem de-a face cu ei. Dacă reuşeşti să te ridici după ce-o încasezi, e bine. Apoi îi pui pe cei care-au mai rămas în sită, stabileşti dimensiunea ochiurilor şi cerni. Dacă a mai rămas cineva înseamnă că mai ai prieteni. Asta e tot ce contează.
  Nu spun nimic nou, n-am inventat eu macaroana şi nici măcar nu i-am făcut filet.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   ah, marieta, nu e vorba de oameni din jurul meu, ci pur si simplu de alte fiinte umane care respira de pomana. fiindca daca serpii, de exemplu, sunt bunii pentru ca te scapa de rozatoare, oamenii astia neoameni nu sunt buni de nimic. decat sa te murdareasca, in nebunia lor.
   slava cerului, insa, pentru prieteni >:D<

   Reply
 2. By Alina Ilioi on

  Are dreptate Marieta. Câtă vreme trăim între oameni…vom avea de multe ori gustul amar. Atât de amar încât uneori vom uita cum e să ai un gust dulce

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   eu zic ca am oameni foarte faini in jur, pe care ii apreciez in functie de cum sunt ei, nu in functie de cum sunt cei pe care nu’i apreciez :)

   Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   ah, iti multumesc tare mult! sau sa zic va multumesc, amandurora? il cunosc si’l plac foatre tare pe copilul de pe ape si sper sa mai aud de el, clar! :)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *