Câţiva ani buni am avut obiceiul de a hălădui Romană-Universitate printre tarable cu mărţişoare împreună cu Alf, un bun şi vechi prieten. Treceam totul în revistă, măsuram, comparam, cârcoteam şi ne amuzam teribil. Era ritualul nostru anual: weekendul de dinainte de 1 martie, soare, ploaie, noi mărţişoream!

Între timp Alf a plecat în Elveţia, aşa că tradiţia noastră s-a pierdut. Aparent, odată cu creativitatea celor care se ocupă de confecţionarea micilor daruri simbolice.

În anul iepurelui se poartă pisicile!

La finele săptămânii trecute, însă, am ajuns la Muzeul Tăranului Român, la târgul de mărţişoare. Îmbulzeală mare, mărţişoare la grămadă, produse “unicat” care în mod evident erau în serie, chestii aşa-zis originale dar care aveau lipsuri mari la capitolul estetică. Am văzut şi idei faine, însă. Mie mi-au plăcut cel mai tare mărţişoarele lui Jennifer Deplanque, o tânără franţuzoaică stabilită la Cluj, după ce a venit în România cu o bursă Erasmus pentru a studia Arte Plastice. Mărţişoarele ei sunt broşe, o ramă ovală, ca de camee, iar desenele – toate cu pisici în diferite ipostaze – dau dovadă de umor, talent şi creativitate, şi sunt perfecte pentru mărţişoare personalizate. Practic, aveai de ales în vreo 30-40 de variante, care mai de care mai haioase. Jennifer are şi un blog, aici, unde puteţi vedea şi alte creaţii.

În rest, deşi e anul iepurelui, s poartă mâţele. Pe post de mărţişor. Sau pernă. Sau pet de pluş. Sau pluş antistres. Cred că două treimi din tarabe presupuneau măcar o variantă pisicească! Everybody wants to give a cat, se pare! :)

Vedeţi mai jos ce-am fotografiat pe-acolo. Sau aici, dacă le vreţi mai mari. Târgul mai e deschis şi mâine, pentru domnii zăpăciţi care au uitat că vine primăvaraaaaaa!

Mă rog, înţeleg că vine cu minus 17 grade. Da’ vine, ce! Măcar în calendar!

Share: