La Rio, filmul, adică, deşi, dacă vă dă mâna, nici Rio de Janeiro nu mi se pare chiar cea mai rea variantă! În schimb, dacă mătuşa preferată are nume de floare, ca să nu rataţi duminica asta masa de pranz sărbătorească şi clătitele alea bune pe care le face, cel mai bine e să vă duceţi la Rio de… Blue Sky Studios! Adică tipii care au făcut şi Ice Age, printre altele.

Pe scurt, Rio e povestea papagalului Blu (adică Jesse Eisenberk,  “Mark Zuckerber” din The Social Network) care nu poate să zboare şi care a fost răpit din junglă în fragedă copilărie şi a ajuns la mama naibii prin Minnesota, unde e frig şi urât! Are, însă, super baftă, şi e salvat de Linda, o ochelaristă haioasă, care devine prietena lui cea mai bună.

Peste ani, Linda şi Blu – acum băiat mare – trebuie să plece la Rio, acolo unde locuieşte Jewel (Anne Hathaway), ultima papagaliţă ara albastră, cu care ar fi bine să se împrietenească pentru ca specia lor să nu dispară. Fireşte, însă, pentru deliciul spectatorilor – mari şi mici – toată afacerea nu e aşa de simplă precum pare, şi de aici să vezi hohote de râs! Iar muzica e bestialăăăăăăă!

Adică am râs eu, cu pretenţii de adult, a râs Miruna, de cinci ani (şi ea are pretenţii de adult, apropo), dar şi ceilalţi spectatori de la avanpremiera pusă la cale de Oxygen fix  acolo unde se văd filmele mai bine şi mai bine, adică la IMAX-ul Cinema City .

De azi, Rio e pe ecrane şi, dacă n-aveţi timp să daţi o fugă în Brazilia, e the next best option, cu super peisaje, atmosferă, culori, muzică şi.. exact! Nici carnavalul celebru nu lipseşte! Şi, după aia, nu uitaţi să descărcaţi Angry Birds, Rio edition! :))

Share: