January 30

Berea e bună la casa omului

Am asistat, săptămâna trecută, la o haioasă înfruntare între echipele unor domni din online, dezbatere moderată de Andi Moisescu şi jurizată de Bogdan Naumovici. Echipele au argumentat că berea se bea pentru socializare (1), pentru gust (2), pentru sănătate (3), pentru că… poţi (4)!, pentru că îţi dă o stare anume (5) sau pentru distracţie (6). Mă rog, nu prea văd diferentele la asta cu socializarea şi distracţia dar, de dragul întrecerii, să zicem! (sursa foto)

Ce m-a amuzat întrucâtva, în afară de discuţia haioasă dintre echipe, este faptul că au fost doar domni în întrecerea asta, de parcă doamnele care consumă bere n-ar exista deloc deloc deloc! Ceea ce, dati-mi voie să vă spun, e o premisă greşită, şi cred că o echipă formată din două doamne ar fi făcut faţă cu brio la toate contraargumentele celorlalţi combatanţi – probabil că acesta e şi motivul pentru care echipa doamnelor nu a existat, ha!

Pentru viitoare înfruntări, am compilat mai jos o listă de motive pentru care berea e bună la casa omului. Şi prin asta, apropo de bancuri, înţeleg şi bărbaţi :D

1. Marinată de bere. Dacă n-aţi încercat, nu ştiţi ce-aţi pierdut!

2. Sos pentru fripturi. Există, de asemenea, reţetă de pâine cu bere. Sau orez cu bere. Scoici cu bere. Creveţi cu bere… orice cu bere!

3. Şampon, săpun, gel de duş

4. Pentru slăbirea piuliţelor ruginite. N-am verificat, dar cică ar funcţiona.

5. Ajutor la grădinărit. Din când în când, stropitul plantelor cu bere le-ar ajuta să crească mai viguroase.

6. De asemenea, e bună pentru a scăpa de melci, şoareci şi albine!

7. Hameiul e bun contra insomniilor. Poveştile din bătrâni spun că o faţă de pernă îmnuiată în bere îi ajută pe insomniaci să adoarmă. Posibil şi să fie mahmuri a doua zi :)

8. Bună pentru lustruit cupru şi aur.

9. Berea scoate petele de ceai sau cafea.

10. Foarte bună pentru lustruitul mobilei (când s-a dus acidul, nu înainte, atenţie!)

Nu în ultimul rând, berea e foarte bună pentru că vă ţine ocupaţi pe voi, domnilor, atunci când ne îndreptăm atenţia spre noi înşine, fie că ieşim cu prietenele (da, şi la o bere!), mergem la shoppping sau citim o carte fără întreruperi!

Totuşi, ca să nu fie dubii, e bine de ştiut că, dacă avem de ales, preferăm six pack la cald, nu la rece, şi anume aşa:

foto


Tags: , , ,
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 30/01/2012 by ruxandra in category "De-ale fetelor", "texte de tot râsu'

10 COMMENTS :

 1. By andressa on

  Cred ca a fost distractiv sa urmaresti discutiile. :) Imi pare rau ca eu nu am ajuns: vremea m-a invins. Sunt de acord cu tine insa: nu trebuiau sa fie femei numai in public, ci si la masa dezbaterii.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   a fost, chiar a fost, dar sa stii ca n’am fost acolo ci am urmarit pe facebook, ca au transmis live.
   cat despre femei, da, clar! nu doar domnii beau bere, iar noi, printre altele, avem argumentul suprem: ei ies la bere doar dupa ce ne intreaba pe noi daca suntem ok cu asta! :))

   Reply
 2. Pingback: Campaniile saptamanii 23-29 ianuarie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

 3. By Jules on

  Ah, că bine zici! Țin minte prima vară de relație cu soțul meu. Îmi ardea buza după o bere și el nimic-nimic (nu prea bea). Dacă beam singură, poate mă considera cam alcoolică. Daca îi luam eu bere și am fi băut împreună, poate mă trezeam că îl cred bețiv. Până mi-am făcut eu curaj să-i zic “hai să bem o bere” aproape a trecut vara :))

  Reply
 4. By Dianora on

  Și mie mi-a părut tare rău că nu am apucat să ascult prea mult. Am avut o zi plină la muncă. Și mi s-a părut ciudat că am fost printre puținele fete care au povestit despre bere.

  Și e păcat.. pentru că atâtea povești faine s-au spus la bere!

  Reply
 5. By Dianora on

  Ei se vor gândi în timp, dar trebuie ca și fetele să reacționeze și să nu mai gândească că berea e ceva înjositor! La facultate am avut multe colege care refuzau berea că e prea masculină..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *