Aş ieşi şi eu pe stradă, dar nu ca să cer salarii mai mari sau să urlu “jos Băsescu”, în condiţiile în care nu văd nici o alternativă în actuala clasă politică. Jos Băse, sus… cine?! Nu, Ponta sau Crin nu sunt alternative valabile pentru mine.
Aş ieşi pentru că nu mai suport bătaia de joc şi lipsa de respect pentru oamenii care vor să muncească, să plătească impozite şi să primească ceea ce li se cuvine în termeni de protecţie socială.
Aş ieşi pentru că nu mai suport ca sănătatea şi educaţia să fie obiectul bătăii de joc a unor oameni care nu mă reprezintă şi care se află “la putere” doar prin prisma faptului că au avut mai mulţi bani pentru campania electorală.
Aş ieşi pentru că mi se bagă pe gât funcţionari nesimţiţi şi aroganţi şi pentru că unor patroni li se permite să-şi nesocotească angajaţii, aş ieşi pentru că mass-media promovează nonvalori şi pentru că la mitingul bugetarilor s-a dansat marşul pinguinului.
Aş ieşi pentru ca justiţia să-şi facă treaba, pentru că până şi cele mai simple procese pot dura ani până când au o soluţie şi pentru ca judecătorii corupţi să stea în spatele gratiilor nu să prezideze şedinţe.
Aş ieşi pentru ca bogata biserică Ortodoxă Română să nu-şi mai bată joc de oameni în numele lui Dumnezeu şi să nu mai ceară bani pentru servicii religioase ori pentru catedrale menite să ne mântuiască, în dauna şcolilor, spitalelor sau adăposturilor pentru femeile bătute.
Nu în ultimul rând, aş ieşi, dar numai alături de oameni ca mine, care ştiu exact ce vor, şi vor lucruri care au legătură cu un bine mai mare pentru noi toţi, nu pentru ei şi atât. Aş ieşi pentru ca să simt că există, totuşi, societate civilă în România, nu lideri de carton care au profitat de naivitatea celor care vor cu adevărat o schimbare.
Nu ies, însă, şi n-am să ies, pentru că nu cred că ieşitul în stradă rezolvă oricare dintre problemele astea, iar voinţa clasei politice nu e schimbarea pentru mine, pentru noi, ci pentru sine. Şi atunci, întocmai ca şi ei, cred că singurul lucru prin care pot protesta cu adevărat este să fac abstracţie de ei, să-mi văd de treaba mea şi să nu mă las prostită!
nu cred ca ignorarea/ascunderea capului in nisip este solutia. chit ca nu se intrevede o alternativa viabila la eternul marinar, nici sa stai degeaba si sa speri la mai bine nu merge. eu unul recunosc public, nu ies pentru ca sunt las, pentru ca imi e teama sa nu imi iau omor si pentru ca nu pot sa imi las sotia sa tremure de frica in casa in timp ce eu ma duc sa imi strig nemultumirea. si nu sunt mandru de asta, crede-ma.
Nu’i ignor, dar nici nu’i creditez. schimbarea e in mine, nu in ei. eu sunt schimbarea. si daca lumea si’ar da seama si si’ar vedea de treaba, lucrurile ar merge de la sine, natural.
dar e mult mai simplu sa iesi in strada si sa “protestezi” ca statul nu te lasa sa traiesti bine. e corect, atata doar ca e vorba de statul pe loc al celor care nu sunt in stare sa faca singuri ceva pentru ei si pretind de la altii sa le usureze viata.
Cred ca ceea ce expui tu aici, reprezinta o stare de spirit a tinerilor cu pregatire si cu venituri peste medie (ca si mine de altfel), care insa uita un lucru, ca si cel mai marut drept intr-o democratie trebuie castigat. A lupta pentru crezurile tale, nu este un non – sens, asa cum tu incerci sa-l expui, ci este o calitate ! Ca si regula generala as spune, ca in loc sa-ti incepi propozitiile cu “As face”, mai bine le-ai incepe cu “Voi face” sau mai bine “Am facut” !
Iti doresc mult succes in continuare, si poate in urmatoarele tale scrieri, vei incerca sa intelegi ca lupta pentru binele general presupune exact iesirea din zona ta de confort, nu “sa-ti vezi de treaba” -> cu oameni care-si vad de treaba s-a instaurat si comunismul !
Numai bine ;)
Iosif, asa cum i’am explicat si lui Iulian, mai sus, nu ies pentru ca nu cred ca asta rezolva ceva. Maxim ii va schimba pe cei din actuala putere cu altii nu mai buni decat ei.
asa ca prefer sa protestez in felul meu. si, daca ma intrebi pe mine, mai concret si mai eficient.
nu stim sa iesim in strada..nu stim sa protestam si sa neaparam drepturile..habar nu avem cum sa producem o schimbare prin iesiri in strada..degeaba mergem in afara daca nu invatam nimic de acolo…i-as intreba pe cei care se lauda ca merg in Vest, mai ales in Franta, daca au idee cum se produc acolo iesirile in strada si cum se protesteaza (si nu vorbesc aici de violentele din Saint-Denis) si de cele facute de fermieri sau de functionari publici…daca macar o treime s-ar aplica la noi, ar fi in totalitate altceva…asa, ajungem pe CNN pentru capacitatea de a ne bate cu jandarmeria.
sau pentru incapacitata jandarmeriei de a proteja avutul public de’o mana de huligani
Ignorance is bliss.
Alas! regardless of their doom,
The little victims play;
No sense have they of ills to come,
Nor care beyond to-day :)
da…si cu astfel de ocazii observam cat de “capabile” sunt institutiile statului…pe care evident noi le platim…
eu am găsit de ceva vreme alternativa valabilă pentru mine. zic că merită studiaţi: Miscarea Verzilor.
O miscare de genul asta poate ar avea succes intr-o tara ajunsa la apogeul dezvoltarii, gen tarile nordice, nu intr-o tara in curs de dezvoltare…in nicio tara care tinde spre a ajunge la punctul maxim al progresului curentul “verde” nu a avut succes..
eu nu prea mai cred in politicieni. as prefera guvern de tehnocrati si un presedinte, oricare, nu ma intereseaza, dar care sa aiba imagine buna in afara tarii. adica nu unul dintre “varfurile” politicii autohtone de azi.
ah, mi se pare ca Majestatea Sa are o imagine buna in afara..! pacat ca republicanii din romania n’ar putea accepta o asemenea solutie :(
guvern de tehnocrati e acum in Italia si se vede…adica au impus reforme dureroase pentru populatie, dar au sprijinul majoritatii acesteia…la noi nici daca de maine am avea crestere economica de 200% nu ar am avea incredere in politicieni..
daca s’ar respecta legea si nu s’ar mi fura ne’am duce intr’o directie buna.. incet, incet..
daca ar exista mecanismele ce duc la respectarea legii, atunci am avea o sansa…pentru ca multi nu vor si ar trebui indemnati/obligati/furtati legal sa faca asta
în sfîrşit, o postare mai cu cap despre toată treaba asta.
problema la noi nu este protestul în sine, ci cum şi cine îl face. majoritatea din cei care “au ieşit în stradă” n-au ce face acasă, au chef de scandal, sînt microbişti ofticaţi pe jandarmi, care caută un motiv, oricare, să se mai bată puţin cu ei, puşti rebeli şi teribilişti şi aşa mai departe.
mai sînt cei cu salarii sau pensii foarte mici şi cu adevărat disperaţi, cu ei n-am nimic. dar, per total, protestele astea sînt duse de oameni care habar n-au ce vor. Oameni care nu înţeleg că protestele îndelungate duc la destabilizarea economiei (care ar fi ok ca factor de risc dacă am avea ulterior garanţia unei îmbunătăţiri; dar care îmbunătăţire? Să vină USL-ul? Nu). Oameni care nici măcar nu ştiu diferenţa între revoltă şi revoluţie. Nu va avea loc nici o revoluţie, copii, staţi voi liniştiţi.
Noi nu avem lideri. Cînd vom avea un lider demn, inteligent şi care să iasă şi să spună „băi, ieşim, protestăm pentru lucrurile astea???, şi să ofere o listă concretă, viabilă, de lucruri şi schimbări care se pot face, poate-l vor urma şi alţi oameni care vor să schimbe cu adevărat ceva în ţara asta, nu doar să iasă la o bătaie mică în weekend, aşa, de plictiseală.
eu nu am o problema cu cine si cum il face, pe prostest, adica, ci cu cine ce anume cere. si nu ii dispretuiesc defel pe oamenii care cred ca iesind in strada, in actualul context socio-politic, isi pot rezola problemele. doar ca eu nu cred ca asta e o rezolvare
Daca ar exista un lider acolo in piata, imediat ar incepe mass-media sa-l ia la verificat si l-ar desfiinta in 2 secunde…Ii respect pe cei care sunt acolo….cei pasnici bineinteles!
@ ioan
te contrazic la afirmatia cum ca protestele indelungate ar destabiliza economia..In franta de exemplu, acum vreo 5 ani au protestat toate ramurile care formeaza transporturile (trenuri, transport in comun, taxi, metrouri etc) la care s-au adunat o serie de ramuri ale functionarilor publici….protestul a durat aproximativ o luna, timp in care Franta a fost paralizata…economia era aproape nefunctionala, dar toti oamenii erau solidari…dupa terminarea protestelor, toti si-au reluat munca, nu au fost platiti pentru cat nu au muncit, au mers mai departe iar economia si-a revenit…situatia londrei a fost la fel anul trecut…nu a picat economia Angliei din cauza unor proteste si a vandalismului…
Importanti sunt oamenii! Cum bine spuneai, romanii nu stiu pentru ce protesteaza…au fiecare, pe cont propriu, de reglat niste conturi cu universul sau cu autoritatile…eu inca nu am vazut un protest in care nemultumitii se raliaza unei singure cauze, formeaza un nucleu compact si fac tot ce pot pentru a obtine macar o parte din ceea ce isi doresc..
Cand vom invata sa protestam cum trebuie, vom si obtine ceva…pana atunci…vor fi doar lupte de strada…la pseudo-lideri se adauga acum si pseudo-protestatari…
Sustin tot ceea ce zici , pacat ca toti cretinii au impresia ca vor rezolva ceva cu iesitul in strada , ei nici macar nu au habar pentru ce ies
PS : Copii facuti pentru alocatie !
nu cred ca ai inteles ce’am zis, imi pare rau.
jenant…bunicii sunt in strada, parintii pensionari sunt in strada.In strada e frig.Copii si nepotii lor filozofeazaa in fata calculatorului despre nihilism, utopii si alte cacaturi asteptand sa apara joi filmuletul cu robotzii…sa nu iesiti in strada…in weekend sa va duceti la sa schiati ca probabil o sa fie zapada numai buna…
imi pare rau ca asa crezi. poate bunicii si pensionarii nu mai pot schimba lucrurile altfel decat protestand in felul asta, atragand atentia. dar eu nu cred ca iesind in strada, in contextul actual, pot sa schimb ceva mai mult decat un rau cu alt rau.
daca ai alternative sau alte argumente, te rog, spune’le.
zozo, nu ai înţeles nimic. părinţii mei pensionari nu sînt în stradă pentru că sînt deştepţi, ştiu că nu aşa se schimbă treburile. şi dacă nu iese cineva, asta nu înseamnă că se uită la roboţi sau schiază. ai o logică de fetiţă de clasa a 7a. ieşi în stradă, poate primeşti un bolovan în cap şi-ţi mai revii.
A schimba un rau cu un alt rau este mai bine decat a lasa primul rau sa prinda radacini. Schimband intotdeauna ce avem, la un moment dat vom da si peste unul bun, pe cand, daca vom lasa acelasi rau fara a ne impotrivi, stim cu totii, nu va pleca niciodata din proprie initiativa (din acest principiu, intr-o democratie, alesii obtin posturile pentru o perioada de timp limitata si cu repetitie limitata). Problema este ca pe orice alte cai vei protesta, indifierent daca vei fi singura sau o natiune intreaga nu vei schimba nimic. Singurul mod in care populatia poate schimba ceva intr-o tara democratica este sa se faca auzita prin proteste publice sau, atunci cand vine vremea, prin vot. Daca ne uitam in orice tara din aceasta lume singurele, repet, SINGURELE metode prin care populatia schimba ceva sunt cele 2 variante de mai sus plus o a treia, anume revolutiile/razboaiele civile. Observ ca in Romania se practica protestul prin plecarea capului atat la vot (prin neprezentare sau vot invalid), iar acum incep sa cred ca si la protestele de strada (pentru ca stiu ca cei mai multi dintre noi, care suntem constienti cu adevarat de situatia social-politica a tarii ajung sa protesteze in felul tau, Ruxandra); astfel ajung sa hotarasca pentru noi masele de oameni manipulati cu un litru de ulei si un kg de faina si/sau promisiuni desarte, imbiati de-o parte si de alta a baricadei, in timp ce noi, cei care putem face diferenta dintre un rau si un rau care va duce in viitor la ceva bun, protestam prin faptul ca nu facem nimic. Pentru cei care spun ca trebuie sa stim pentru ce iesim nu doar pentru Ala Jos! sau Ala Sus! va spun ca, DA, este adevarat, trebuie sa stim pentru ce iesim, insa trebuie sa intelegem ca schimbarea se poate face doar pas cu pas si ca pentru a atinge obiectivele tintite trebuie sa trecem prima data prin schimbarea celor care ar trebui sa ne conduca spre acele obiective, deci automat implica in prima faza Ala Sus! si Ala Jos!. Cine nu intelege asta si nu se manifesta in aceasta prima faza, practic nu sustine aceasta prima etapa si implicit nici etapele urmatoare.
Inchei prin a-l cita pe Edmund Burke:
„Pentru ca raul sa triumfe, e suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic.???
nu. a schimba un rau cu alt rau inseamna a mentine raul, indiferent cum se manifesta. eu vorbesc de mentalitati si, dincolo de asta, de felul in care fiecare din nou suntem responsabili pentru ce se intampla acum. cati oameni ai tras de maneca atunci cand ai vazut ca arunca o hartie pe strada sau isi bat copilul in supermarket?!
asa se face schimbarea, incepand de la lucrurile de genul asta.
Tu nu iesi in strada, zici, pentru ca nu se rezolva nimic. Altii gandesc la fel ca tine. Atunci, daca va acceptati cu nonsalanta pozitia de ingenuncheati, cu sabia deasura capului, desi stiti ca poti schimba situatia asta, inseamna ca mai puteti indura, nu? Ca nu v-a ajuns inca cutitul la os, ca inca o duceti bine. Sau, sunteti lasi si va acceptati / meritati soarta… Spui “As iesi…”, dar nu o faci si n-o s-o faci! Pina la a o face insa ar trebui ca atitudinea ta de fiecare zi sa reflecta cumva gandurile astea. Insa pun pariu ca accepti sa fii umilita si la primarie, si la biserica si la spital, fara sa iei nici un fel de atitudine.
nu. exact asta nu fac. nu accept mizerii, si nu doar ca nu le accept, ba chiar si ripostez impotriva lor, respectand legea, fireste. daca fiecare ar gandi un pic dincolo de sine lucrurile s’ar schimba.
romanii, insa, vor schimbare, dar nu vor sa se schimbe, intai, pe ei insine.
fraţilor, vă certaţi degeaba. unu, că nu v-a întrebat nimeni dacă ieşiţi sau nu – e fix dreptul şi porblema voastră şi doi, că e mult prea devreme să ne întrebăm ce punem în loc, din simplul motiv că nu a căzut nimeni încă şi, personal, iau în calcul orice evoluţie a situaţiei, inclusiv folosirea de muniţie letală la un moment dat de către forţele de ordine. oricum, ca idee, am impresia că aveţi multă energie, însă nu o canalizaţi în direcţia bună. căutaţi soluţii, alternative şi arătaţi-le. bune, rele, nu contează, important e să se afle de ele şi să fie analizate. în primul comment spuneam de Democraţii Agrarieni. acum vă spun de Parlamentul Tinerilor, o organizaţie ce ar merita să se se dezvolte.
ba conteaza daca sunt bune sau nu.
Observ cum multi sunt pro iesit in strada…nicio problema, atata timp cat iesitul in strada se face in mod organizat si cu scopul de a obtine ceva beneficii sociale..ce s-a intamplat in Bucurest nu au fost iesiri in strada, ci mai mult rafuieli cu fortele de ordine…iar de la scopul comun pretins, acela de a-l sustine pe Arafat, oamenii au ajuns sa protesteze fiecare pentru el…si iata cum acest protest a fost sortit esecului, pentru ca niciun aparat de guvernare/conducere nu va fi “intimida” de o multime dezorganizata, chiar daca aceasta e violenta”..
Cei mai multi veniti in piata sunt revolutionari dn ’89 care nu-si vor mai primi banii de revolurionari. conform noii legi.De aceea sunt asa porniti.Amintiti-va ca vineri ei au fost cei care s-au adunat in piata si apoi au plecat la Cotroceni.
foarte bine. n’ar fi trebuit sa primeasca bani in primul rand. poate doar rudele celor care au pierdut pe cineva atunci. participantii, insa, in nici un caz.
raspunsul cel mai simplu pentru tine e : stai in casa si vezi cum iti fura altii impozitele.
pentru astia ca tine s-au inventat spagutele mici si fara chitanta
impozitele nu se platesc pe blog
ce sa spun, ca d’aia n’o sa se mai ceara spagi, de frica celor iesiti din strada! e o chestie, ii zice lege. nu dau spaga, iar daca mi se cere exista locuri unde pot raporta. intocmai ca la cersetori, spaga se cere pentru ca sunt unii care dau. daca n’ar mai da nimeni, ar fi siliti sa’si faca treaba fara spaga. pricepi?!
@Ruxandra
Ai ramane surprinsa cati am trans de maneca si le-am dat gunoiele inapoi in mana dupa ce le-au aruncat. Ba chair de multe ori am strans eu dupa ei, uneori chiar si in fata lor. Am iesit aseara in strada ca sa protestez, nu ca sa vandalizez si voi iesi si astazi (macar stiu ca am incercat). Mentalitatea se dobandeste prin lupta, prin exemplu. Daca tu consideri ca a nu face nimic si implicit a mentine raul este mai bine decat a te lupta sa incerci sa il schimbi, atunci aceasta discutie este complet inutila iar visul tau, in cazul in care majoritatea gandesc asa, va fi spulberat. Cu mentalitatea ta, daca vre-odata vom fi atacati de vreo tara mai puternica inseamna ca lumea, in special cei destepti care isi dau seama ca nu au nici o sansa, ar trebui sa predea armele si sa accepte fara lupta orice ne vor impune cei care ne cuceresc.
Iti doresc numai bine
@ baba nochia
ai zis foarte bine in doar cateva cuvinte
ba chiar asta fac, ma lupt cu raul de la nivelul meu, oricand ma intalnesc cu el. zici c’ai fost aseara? ai idee cum a ramas piata universitatii dupa ce maifesantii sau dus la casile lor? erau gunoiae pe jos sau nu?
Ruxandra te sustin, articolul scris de tine e parca spusa de mine:). Multumesc ca ai facut asta!
Iar pt ceilalti… chiar credeti ca daca va revoltati si se schimba ceva acolo sus o sa vi se schimbe viata? Ar fi nemaipomenit, dar…va garantez ca doar alte capuse o sa ne suga sangele!
laura, asa cum am si scris, nu cred ca scandarea unor lozici in strada schimba lucrurile. cred, insa, in schimbarea care vine odata cu a inceta sa aruncam hartii si chistoace pe jos, cu a inceta sa mai dam bani parcagilor si cersetorilor, spagi acolo unde ni se cer samd
oameni buni, principala problema e mentalitatea romaneasca, majoritatea romanilor asteapta doar sa li se dea, fara sa munceasca. ce sa ne asteptam de la guvern atata timp cat modul de gandire al celor mai multi este sa-l faca pe celalalt, sa se fofileze de la munca. Sunt de acord cu Ruxandra, in primul rand trebuie sa ne vedem noi de treaba noastra. Schimbarea vine intai de jos, dar, de exemplu, sunt atatia care nu muncesc si traiesc pe spinarea statului dand spaga pentru a-si fabrica dosare de asistat social, cum sa progresezi ca societate in felul asta? vezi http://www.petreanu.ro/2011/01/romania-asistentiala-trebuie-sa-dispara-repede/. In primul rand fiecare ar trebui sa isi vada de treaba lui, nu sa se uite in curtea celuilalt. Vizavi de proteste, eu cred (poate ma insel) ca este un lucru bun ca au avut loc, pentru ca exista o posibilitate (infima, ce-i drept) ca sa traga un semnal de alarma pt clasa politica si vor fura mai putin si chiar vor face ceva (speranta moare ultima:D).
multumesc pentru reamintirea articolului lui vlad. intr’adevar, si eu cred ca cei mai multi romani au iesit in strada mai ales pentru a primi, ei insisi, mai mult, nu pentru a cere stoparea micii coruptii si a micului trafic de influenta (spaga) si nu mi se pare ca asta e ideea.
Total de acord cu tot ce ai scris. Nici cu astia nu-i bine dar nici cu cei care abia asteapta sa le ia locul, prea bine n-o sa ne fie.
o sa fie bine cand o sa ne fie bine cu noi insine. daca ies pe strada nu boc ma enerveaza ci nesimtirea celorlalti oameni. oameni ca mine, ca tine, ca el, ca ea, nu politicieni.
@ruxandra : Banii din impozitele pe care le platesti sunt la tine ca si “schimbarea??? de care vorbesti ?!
Cu mentalitatea asta se putea merge mult si bine in comunism . Daca aveai bani, mai tipai putin si pentru partid, sa sti ca existau casele de comenzi,relatiile in IAPL-uri si te lipeai de o mancare buna si pe la ICRAL de o casa .
Adica citind ce scriu persoanele de varsta ta, chiar ma intreb de ce au murit oamenii aceia la revolutie cand puteau sa se schimbe pe ei si apoi lumea.
Concluzia mea ( citind mult pe net zilele astea) este ca mi-as fi dorit ca acei oameni sa nu iasa in strada atunci, sa moara pentru generatia ta si sa te nasti tu ulterior sa le spui ca schimbarea este in fiecare dintre ei si sa vad ce ai fi schimbat cu adevarat prin asta.
Ai dreptate intr-un aspect: nu merita sa ies in strada , sa fiu batut sau omorat pentru ca tu sa vi ulterior si sa-mi spui ca am facut-o degeaba. Aici chiar ai mare dreptate !
atunci du’te pe strada si striga in continuare. e ok si asa. e o schimbare mult mai mare decat sa nu te duci dar sa faci lucrurile asa cum trebuie facute, fara scurtaturi si fara ocolisuri :)
nu in ultimul rand, nu m’am nascut ulterior revolutie. desi nu vad ce legatura are varsta cu bunul simt si a fi civilizat.
Am si zis ca nu merita sa mai ies in strada in tara asta si ca as fi dat orice ca nici in ’89 acei oameni sa nu moara ca tu sa-mi spui acum, ca prin bun simti si civilizatie vom schimba lumea.
Uite ce solutie minunata si pasnica (propusa de tine) exista si cei de atunci nu au stiut decat sa invinga prin violenta si baricade pe Magheru. Cate vieti ai fi salvat tu cu asta !
La varsta ta e normal sa fi inca idealista , mai vorbim peste vreo zece ani , sa-mi spui cum si ce ai reusit tu sa schimbi cu adevarat prin “civilizatie” si “bun simt” in Romania.
atunci era alta situatie, cu totul si cu totul alta situatie! orice alternativa era mai buna!
Ruxandra, vorbesti despre “civilizatie” insa nu stii ce inseamna. Daca incerci sa dai ca exemplu tarile occidentale, in acest caz te inseli (chiar si in Norvegia exista gunoaie pe strada) iar termenul tau reprezinta o utopie. Un prim pas spre civilizatie ar fi respectul pe care ar trebui sa il arati fata de cei ce au luptat la revolutie si care prin iesirea lor in strada si protestele lor au permis un viitor in care tu ai un claculator in fata si poti sa scrii pe blog fara sa fii controlata de cenzura securistilor. Spui ca era alta situatie… Ce era diferit? aveai alternativa? Imi spui ca Iliescu, care a continuat “comunismul” inca vreo cativa ani prin mineriade si pastrarea in functie a fostilor membri de partid si securisti, a reprezentat o solutie buna? Sper ca ai o ratiune matura si nu imi vei spune acum ca au gresit atunci si ca erau alte cai mai civilizate, sau ca asta iti confirma teoria cum ca nu are rost sa iesi ca nu ai alte solutii mai bune.
Imi vorbeai despre faptul ca ar trebui sa ne gandim la un bine general, al tuturor si ca ar trebui sa ne sustinem unii pe altii… Daca asa ma sustii tu pe mine si pe cei ce vor sa schimbe acest rau (despre care am cazut cu totii de acord pana acum ca este un rau), atunci reprezinti doar un exemplu negativ. A pastra un rau stiind ca este rau este cea mai proasta varianta (se numeste ignoranta, resemnare, regres).
vezi, te rog, articolul urmator, am scris acolo felul in care inteleg eu sa (ma) manifest pentru o tara mai buna. tu cate dintre lucrurile alea bifezi?! dar oamenii din piata?!
De 3 zile protestele sunt pasnice. Deci motivul este lasitate si pasivitate.
oare ai citit ce’am scris?! n’am invocat prezenta ultrasilor in piata ca motiv. mai citeste odata
In fiecare an impreuna cu fratele meu facem campania cu chistoacele in Vama Veche. Stragem peste 100.000 de mii de chistoace si facem harta Romaniei prin ea.
Si asta este doar una dintre campaniile pe care le fac sau le sustin.
Dar ies pentru ca trebuie demonstrat ca suntem multe persoane care nu ne convine ce se intampla, sa pun o presiune pe stat de a asculta de propriu popor.
E clar ca divagati. Stati acasa in
fata PC-ului, faceti pe desteptii,
va distrati pe sema altora. Va
inchipuiti ca in tara asta toata
lumea are PC si navigheaza pe
net. Lasati prostiile si manifestati ca atare, pentru ca
nu se mai poste cu culoarea
portocalie.
nu ma distreaza deloc situatia in care e Romania acum. dar nici nu cred ca protestele, asa cum sunt ele acum, vor schimba ceva.