Făt Frumos, acest Prince Charming autohton, e păcatul imaginaţiei tinerelor de pe toate meridianele: un el care e musai aşa şi aşa şi aşa [insert top qualities here] va să vină negreşit la ea, călare pe un cal alb, maşină super tare, măgar sau tractor, după cum e specificul locului. Uneori vine, cel mai adesea când nu te aştepţi, alteori prinţesele se ofilesc ca nişte flori lăsate-n soare, fără apă. Că, deh, imaginaţia nu ţine loc de… chestii!

La scurte metrajele văzute azi (prima tură, aia de dimineaţă) am văzut două popveşti cu prinţese care îl aşteptau pe prinţ, două viziuni diferite, dar nu mai puţin simpatice amândouă.

Prima e cu prinţesa care nu vrea să se mărite decât, numai şi neapărat cu un prinţ ca la carte, care să omoare balaurul şi s-o salveze, aşa că pune la cale o strategie şi, cu ajutorul zânei bune, iese de-un scurt metraj, comedie. Să urmărim împreună:


Tout Conte Fait de Esma-Movie

A doua poveste e tot c-o prinţesă, dar  mai mult cu un prinţ care, în loc să facă ce are de făcut, adică s-o salveze pe prinţesă de balaur, desigur!, îţi pierde timpul preţios cu diverse alte fapte… bune, să le zicem, precum intenţiile care pavează drumurile. Material didactic, şi pentru cele care aşteaptă să vină Făt Frumos în viaţa lor, dar şi pentru domnii care se pierd în detalii… Enjoy!

Deci prinţesele să se gândească de două ori dacă idealul este… fezabil, iar prinţii să facă bine şi să nu mai ajungă prea târziu!

Share: