November 7

Raed Arafat, noul ministru al sănătăţii. Păcat!

Începând de astăzi şi, probabil, un pic după alegeri, Raed Arafat este noul ministru al sănătăţii în România, spre marea mea dezamăgire, aş spune, pentru că, odinioară apropiată a ministerului, ştiu sigur că ministrul are, în fapt, destul de puţine pârghii, atâta timp cât legile se schimbă politic iar bani mai mulţi pentru o reformă adevărată nu sunt. Şi, oricum, atâta timp cât românii au motive să fie îngrijoraţi de sănătatea lor (şi au!), sunt mai uşor de manipulat prin promisiuni, iar partea privată a sistemului poate înflori bine-mersi.

Prin ordin de ministru nu poţi schimba prea multe în sistem, nu poţi rezolva problema compensatelor care, după ce să-s puse pe lista aia pe pile, nici nu se găsesc, nu poţi determina CNAS-ul să plătească datoriile, nu poţi şterge datoriile istorice făcute de managementul slab al spitalelor, nu poţi motiva medicii buni să rămână în ţară şi multe altele.

Nu pot să nu ma întreb de ce a acceptat să devină ministru când, ca om cu ştate vechi în minister, ştie foarte bine cum stă treaba, iar orice garanţii ar fi putut primi că nu e aşa, sunt bune pentru alte urechi şi alte minţi, dar nu pentru şeful SMURD (foto). Mai mult, cumva, prin acceptarea asta, girează, chiar şi indirect, Guvernul din care face parte şi culoarea lui politică. Păcat!

NB: Asta e una din dăţile alea în care sper să greşesc.


Tags: , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 07/11/2012 by ruxandra in category "ţara mea de d'oh!

5 COMMENTS :

 1. By Sabina on

  Cata dreptate ai … nu si-a dorit deloc asta. Cat a insistat sa nu intre in politica si sa nu ajunga ministru. Eu tin pagina de Facebook “Respect pentru Raed Arafat” si mereu ne transmitea asta. Acum sa vedem ce o sa fie …

  Reply
 2. By Ovidiu Militaru on

  Si eu consider ca este doar o mutare de imagine (a guvernului) inainte de alegeri. Dupa alegeri, la loc comanda, treaba o facem cu oamenii nostri.

  De ce a acceptat? Hai, ca nu-i greu de ghicit :)

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   nu e greu de ghicit, dar compromisurile astea costa, in final, mai mult decat au produs… Parerea mea!

   Reply
 3. By Claudiu Constantin on

  Acum suntem si noi carcotasi; daca se pune un corupt e rau, daca se pune Raed Arafat (care are niste realizari totusi si eu un om net superior multora de la guvernare) tot rau e. Pai nu trebuie sa incepem sa vindecam tara asta de undeva? Nu trebuie sa se inceapa de undeva?
  Hai sa vedem ce va face Arafat si cum vor evolua lucrurile. Eu macar am o speranta; daca ar fi venit un politician la minister atunci nici speranta nu mai aveam. Sa speram ca nu se va “colora” si va face treaba.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *