January 31

Alex Velea: portativul e, cu mine!

Aseară, în drum spre concertul Robin and the Backstabbers din Fabrica (foarte mişto, btw, şi o foarte plăcută surpriză trupa de deschidere, PIMP, chiar nu mă aşteptam să sune aşa bine!), s-a vorbit un pic de Alex Velea, motiv pentru care mi-am adus aminte de nefericita virgula tatuată între omoplaţii domnului fix într-un loc în care virgula n-ar avea ce căuta.


Uitându-mă după poza doveditoare azi (ştiam că am scris cândva despre asta pe Pandora’s, aia-i e şi sursa), ca s-o trimit celor cu care am avut discuţia, aşa, for follow up fun, am mai văzut o chestie care m-a distrat teribil, pe aceeaşi spinare celebră expusă de matematicianul amorului – dragostea se face-n minim doi!, da? – şi anume un portativ din patru linii.

Acuma, oricine a trecut prin şcoala generală ştie că un portativ are cinci linii, aşa e el, cu cinci, nu cu patru, aşa a fost mereu, cred, uite că nu stau acum să documentez istoria portativului. Dar pe spinarea lui Alex Velea – muzician, da? – are doar patru.

Ok, omul nu câştigă bani din gramatică, deci aş putea să fiu indulgentă cu virgula buclucaşă, dar câştigă (cred) bani din muzică şi nu ştie că un portativ are cinci linii?! E ca şi cum Gigi Becali ar spune că henţ e poziţia adoptată de jucătorii de fotbal când fac zid în faţa unei lovituri libere ori Sorin Roşca Stănescu vorbind despre etică: fundamental greşit! :))))

Dar, ok, e un secret, rămâne între noi! Shhhh!

PS şi asta: lansarea primului ghid română-alex velea, de la caţavencii, genială, am râs de numa’!


Tags: , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 31/01/2013 by ruxandra in category "texte de tot râsu'

7 COMMENTS :

 1. By Irina Bărăgoi on

  Paradoxal, cheia Sol începe de pe linia de pe care ar fi trebuit să înceapă dacă portativul ar fi avut 5 linii.
  Aşa că, Velea, dacă vrei să-ţi mai baţi o linie, s-o baţi deasupra, că dacă o baţi dedesubt, o să ai tatuată cheia Si!

  … ştiu, asta o să coste mai mult, că tre’ să fie mai mare decât dacă ar fi fost prima linie de jos (conform modelului), dar, na, trapezul tre’ să sufere la frumuseţe corectitudine!

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   probabil ca i s’a mai spus despre virgula, poate si despre portativ, dar ca sa te afisezi in continuare cu ele gresite, si sa te mai si mandresti… mie mi se pare tragi-comic cel putin! :)))))

   Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   thx de info! uite ca nu stiam! ce naiba faceau cu 11 linii?!
   ah, si vorbim de istorie, nu? nu de contemporaneitatea alexveleana? :))

   Reply
 2. By pacalici on

  Pe langa virgula care nu are ce cauta acolo nici Alex Velea nu are ce cauta in muzica romaneasca..parerea mea

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *