Aseară, în drum spre concertul Robin and the Backstabbers din Fabrica (foarte mişto, btw, şi o foarte plăcută surpriză trupa de deschidere, PIMP, chiar nu mă aşteptam să sune aşa bine!), s-a vorbit un pic de Alex Velea, motiv pentru care mi-am adus aminte de nefericita virgula tatuată între omoplaţii domnului fix într-un loc în care virgula n-ar avea ce căuta.


Uitându-mă după poza doveditoare azi (ştiam că am scris cândva despre asta pe Pandora’s, aia-i e şi sursa), ca s-o trimit celor cu care am avut discuţia, aşa, for follow up fun, am mai văzut o chestie care m-a distrat teribil, pe aceeaşi spinare celebră expusă de matematicianul amorului – dragostea se face-n minim doi!, da? – şi anume un portativ din patru linii.

Acuma, oricine a trecut prin şcoala generală ştie că un portativ are cinci linii, aşa e el, cu cinci, nu cu patru, aşa a fost mereu, cred, uite că nu stau acum să documentez istoria portativului. Dar pe spinarea lui Alex Velea – muzician, da? – are doar patru.

Ok, omul nu câştigă bani din gramatică, deci aş putea să fiu indulgentă cu virgula buclucaşă, dar câştigă (cred) bani din muzică şi nu ştie că un portativ are cinci linii?! E ca şi cum Gigi Becali ar spune că henţ e poziţia adoptată de jucătorii de fotbal când fac zid în faţa unei lovituri libere ori Sorin Roşca Stănescu vorbind despre etică: fundamental greşit! :))))

Dar, ok, e un secret, rămâne între noi! Shhhh!

PS şi asta: lansarea primului ghid română-alex velea, de la caţavencii, genială, am râs de numa’!

Share: