Ladies and gentlemen, welcome to the Oscars! And the quest to make Tommy Lee Jones laugh begins here!

Câteva chestii de rezolvat (cafea, a treia!) m-au împiedicat să scriu până acum de la ceremonie, ok, aşa că am intrat direct pe un moment numit We Saw Your Boobs în care prezentatorul, Seth MacFarlane enumeră actriţe şi filmele în care li s-au văzut sânii! Şi e ilar, trebuie să recunosc! Vedeţi şi singuri:

Daniel Day we love the beard, but Lincoln’s voice was kind of weird! :)

Se cântă şi se dansează şi sunt texte excelente, punerea în scenă e impresionantă.

Octavia Spencer anunţă premiul pentru rol secundar masculin: Christoph Waltz în “Django Unchained”, care mulţumeşte celorlalţi patru nominalizaţi, lui Tarantino, şi foloseşte câteva dintre replicile personajului pe care l-a jucat, Dr. King Schultz. A mai câştigat un Oscar în 2009, pentru aceeaşi categorie, cu Inglourious Basterds, tot un film semnat Tarantino.

Quentin writes poetry, and I like poetry

Şi mie mi-a plăcut foarte mult dar, cumva, aş fi vrut să câştige Tommy Lee Jones.

Urmează premiul pentru Cel mai bun film scurt (animaţie) şi, da, e Paperman, şi, da, era previzibil! Să vedem acum premiul pentru animaţie… Sper că e Brave! Yeeeeeeeeah! Brave e primul film Pixar cu o femeie în rolul principal.

Da, firesc, Oscarul pentru imagine merge la Life of Pi – Claudio Miranda. Şi acum vedem cine ia Oscarul pentru efecte speciale… Life of Pi, de asemenea!

Al doilea Oscar pentru filmul lui Ang Lee. Tigrul ăla chiar părea foate adevărat, dacă pot să spun aşa!

Jenifer Aniston şi Channing Tatum prezintă premiul pentru costume, care merge la Jacqueline Durran pentru Anna Karenina. A treia nominalizare, primul premiul.  Iar statueta pentru makeup merge laaaa….  Les Misérables – Lisa Westcott şi Julie Dartnell. Una dintre ele poartă un dres roz! Da, roz. Şi, până la urmă, cât de greu e s-o urâţeşti pe Anne Hathaway, mai ales dacă mai şi cântă în acelaşi timp?! (rea, ştiu!)

Dame Shirley Bassey ridică sala în picioare cu Goldfinger.

Şi acum revenim la premii. Jamie Foxx şi Kerry Washington prezintă premiul pentru Scurt metraj: Curfew,
iar acum vedem premiul pentru Documentar (short subject): Inocente.

Ben Affleck prezintă premiul pentru Documentar (feature): Searching For Sugar Man.

Soţia lui Affleck, Jennifer Garner, împreună cu Jessica Chastain, prezintă premiul pentru Cel mai bun film străin: Amour, desigur, aşa cum era de aşteptat!

Şi acum iar un moment artistic, tributul adus celor mai bune musica-uri din ultimii ani. Catherine Zeta-Jones a cântat All That Jazz din Chicago (şase Oscaruri la vremea lui) iar acum e Jennifer Hudson cântând din Dreamgirls (pentru care a luat şi Oscar) şi acum, vaaai, ce amintiri!, Hugh Jackman cu ceva ce-a cântat în Mizerabilii! Na, poftim, a apărut şi Anne. Da’ de ceeeee?!

De fapt, aşa, scurt, cu toţi, pare mai suportabil. Dar tot sper să fie un moment scurt.

oh, good, HBO a băgat reclame. Mersi!

Ursul Ted şi cu celălalt nătărău care a jucat în filmul care se cheamă precum ursul prezintă premiul pentru Sound Mixing: Les Miserables. Daps. Mixul ala a fost remarcabil. De chinuitor. Pentru Sound Editing Oscarul merge la Zero Dark Thirty. Şi la Skyfall – a fot egalitate. A şasea oară în istoria premiilor.

[1932: Frederic March and Wallace Beery for best actor, 1949: A Chance to Live and So Much for So Little (documentary short), 1969: Katharine hepburn and Barbra Streisand (best actress), 1986: Franz Kafka’s It’s A Wonderful Life and Trevor (best live action short), 1987: Artie Shaw: Time Is All You’ve Got and Down and Out in America (best documentary)]

Christopher Plummer prezintă Oscarul pentru rol secundar feminin. Nici o supriza aici: Anne Hathaway.
Ah, ştiam eu! Şi restul planetei!

Mulţumeşte celorlalte, pentru inspiraţie, echipei filmului, echipei ei, tuturor oamenilor şi lume, sper să uite de Victor Hugo. Nu mai ştiu la ce premii i-a mulţumit pentru c-a scris Mizerabilii. Nu, totuşi a zis ceva ok: Here’s hoping that sometime in the not-too-distant future, the misfortunes of Fantine will only be found in stories – and not in real life.

Premiul pentru Film Editing merge la Argo. Ăsta e dintre cele importante.

Urmează Adele. Fireşte, cântă Skyfall. Faza mişto e că atunci când a înregistrat cântecul pentru coloana sonoră a filmului a intrat, a cântat, a plecat. O singură “dublă”. Perfectă.

Bun, revenim la premii, cu Daniel Radcliffe şi Kristen Stewart pe scenă (ce caută ăştia doi pe scenă la Oscar?!), anunţă premiile pentru Production Design: Rick Carter şi Jim Erickson pentru Lincoln.

Barbra Straisand cântă pentru dispăruţii din ultimul an şi e aplaudată în picioare.

Renée Zellweger, Queen Latifah, Richard Gere şi Catherine Zeta-Jones prezintă premiul pentru coloană sonoră: Mychael Danna pentru Life of Pi. Şi acum vedem cine primeşte Oscarul pentru Cel mai un cântec…

Daaaar, înainte de asta, să mai ascultăm un cântecel: Norah Jones.

Iar Oscarul, desigur, merge la Skyfall. L-am ascultat mai devreme! Adele are Oscar! Şi se pupă cu Richard Gere! Nu ştiu care din cele două chestii o bucură mai tare! :))

Şi e aşa de drăguţă şi de emoţionată şi a început să plângă! Tare simpatică!

Charlize Theron şi Dustin Hoffman prezintă premiile pentru scenariu. Întâi, scenariu adaptat: Chris Terrio pentru Argo, iar mai apoi premiul pentru Scenariu originalTarantino pentru Djangoooooo!
Boy, this time did I do it!

Cel mai bun regizor: Ang Lee, pentru Life of Pi. Spre surprinderea mea. Nu c-ar fi nemeritat, ci pentru că mă aşteptam să i-l dea lui Spielberg pentru că Lincoln a fost (dacă nu se răzgândeşte) ultimul lui film ca regizor. Dar mă bucur mult pentru Ang Lee! A mai câştigat Oscarul, tot pentru regie, în 2005, pentru Brokeback Mountain.

Jean Dujardin prezintă Oscarul pentru Cea mai bună actriţă. Sper că e Jennifer Lawrence pentru Silver Linings Playbook… Da, mulţumesc!

La fel ca Meryl Streep acum doi ani, s-a împiedicat pe trepte. Sala a aplaudat-o în picioare, ea era foarte emoţionată.

Meryl Streep, că tot vorbeam de ea, prezintă premiul pentru Cel mai un actor. Şi e Daniel Day Lewis, altfel degeaba există Academia Americană de Film! Da! Da, nene! Nimeni nu-l merita mai mult ca el! Şi e primul actor care câştigă trei Oscaruri la categoria Cel mai un actor!

Nu ştiu cum s-a întâmplat aşa ceva, ştiu doar că am fost mai norocos decât aş fi putut spera în viaţa asta. E ciudat că, acum trei ani, am fost invitat să joc rolul lui Margaret Thatcher şi Meryl trebuia să-l joace pe Lincoln. Steven nu trebuia să mă convingă să joc rolul ăsta, dar eu a trebuit să muncesc să-l conving că nu e cazul să facem un muzical!

De când m-am însurat cu ea, soţia mea a trăit cu nişte tipi foarte dubioşi, rolurile mele. Dar noroc că ea e cea versatilă.

Jack Nicholson prezintă Cel mai bun film… Dar, de fapt, o introduce pe Michelle Obama, live de la Casa Albă ca să prezinte categoria. Veeeery nice idea! Prima doamnă a susţinut The Beasts of the Southern Wild, poate, poate…

Mda. Argo câştigă Oscarul pentru Cel mai bun film. Aş fi vrut să fie Lincoln.

Dar Ben Affleck e teribil de emoţionat şi fericit şi aproape c-o impresionează până la lacrimi pe soţia lui, aşa că până la urmă am zâmbit. Şi totul e bine când se termină… Iar premiile astea, oricare dintre ele, nu înseamnă că un film o să ne placă mai mult decât altele. Propriile noastre premii le dăm singuri.

Mulţumesc pentru că aţi urmărit, dacă aţi urmărit, mica mea aventură de la Oscarurile 2013. Probabil mai revin şi cu alte chestii zilele viitoare. Acum mă duc să dorm un pic. După ce public  – mintenaş – lista completă!

Închiderea ceremoniei se face cu un cântec haios, Here Is For The Loosers. Bless them all!

(impresionant, versurile sunt chiar cu cei care au pierdut, deci cred că aveau o grămadă de versiuni pentru cântecul ăsta!!!)

sursa foto

Share: