Probabil că mulţi dintre voi ştiţi deja: prin acordul părţilor, Prefectura Municipiului Bucureşti a anunţat încetarea contractului de muncă avut cu Viorica Pavlu, doamna care se ocupa de comunicarea instituţiei şi care a trimis către presă un mesaj agramat, cu greşeli de sintaxă, formulare, litere şi spaţii puse aiurea, o “capodoperă” Aşa NU în comunicare!

Nu mi-a plăcut mesajul cu pricina şi nu mi-a plăcut că un angajat într-o instituţie de stat din România, cu atât mai mult unul “uns” coordonator de comunicare, nu ştie gramatica limbii oficiale! Probabil multora nu le-a plăcut dar, în timp ce unii s-au mărginit să dea din umeri, iar alţii poate să facă un pic de mişto, eu am sperat că se poate face mai mult. Am trimis un mesaj către doamna prefect şi v-am rugat şi pe voi (şi pe alţii, pe Facebook, Twitter, email) să faceţi la fel, să cereţi ca această doamnă certată cu gramatica să nu mai fie plătită din bani publici pentru că nu merită, nu e drept şi nu se cuvine!

Nu ştiu câţi au făcut-o, nici nu vreau să ştiu, îmi ajunge să ştiu că sunt  oameni care, la fel ca mine, au ales să nu închidă ochii, să nu li se pară “o miză prea mică”, să ia atitudine, să trimită un mail în care să spună că e greşit ce se întâmplă! Mulţi sau puţini, au fost suficienţi încât să facă diferenţa între indiferenţă şi terminarea relaţiilor de muncă între Prefectură şi doamna Pavlu, şi le mulţumesc nespus pentru o doză de optimism!

viorica-pavlu-comunicat-prefectura-bucuresti

M-am gândit niţel dacă să-i “cert” pe sceptici, pe cei care au comentat că nu e bine aşa sau că se va schimba nimic şi, cu scuza asta, n-au mişcat un deget, ba chiar au zâmbit superior! N-am să-i cert. Pentru mine e suficient să ştiu că ei, toţi aceşti indiferenţi sunt lipsiţi de bucuria de a simţi că, uneori, atitudinea lor contează şi, iată, poate face diferenţa! Molipsi-v-aţi cu optimism, poftim!

PS Sentimentul că ai făcut ce trebuie e pur şi simplu grozav!

Share: