Actorii sunt o specie aparte, dăruiţi şi… dăruinzi, trăiesc cel mai adesea prin(tre) personajele lor, prea puţin preocupaţi de concret din ăla de-al nostru, cu noţiuni complicate precum excel! Sunt mereu pe fugă, între repetiţii sau spectacole, mai trag o voce, un spot, mai joacă într-un club, spre bucuria noastră, dau un interviu… se împart şi, mulţi dintre ei o fac cu multă generozitate!

O viaţă de om jucată, repetată, intervievată. Dar şi actorii îmbătrânesc, obosesc, iar reflectoarele încetează să-i mai urmărească, iar pensia de actor nu arată preţuirea pe care o avem pentru aceşti oameni: mulţi dintre ei nu au nevoie de susţinere. De aceea, 12 teatre şi Capitală şi alte 19 din ţară îşi vor dona încasările unui spectacol pentru ajutorul artştilor retraşi din activitate.

Mi se pare un gest de frumoasă reverenţă, unul pe care şi noi, spectatorii, îl putem susţine, mergând la aceste spectacole – găsiţi lista completă a spectacolelor, cu date şi ore aici. Iar dacă nu puteţi ajunge, e şi un cont în care puteţi dona cât vreţi voi, chiar şi contravaloarea unui bilet la teatru…

Dar eu aş prefera să fie pline sălile!

Campania Artistii pentru Artişti este organizată, din 2002, de UNITER.

Share: