Cel mai de încredere dicţionar al lumii – Oxford, adică – a adăugat recent pe listă sintagma friend zone, oficializând, cumva, această “aria 51” a relaţiilor. Ce m-a distrat, însă, nu a fost includerea ca atare ci definiţia:

a situation in which a platonic relationship exists between two people, one of whom has an undeclared romantic or sexual interest in the other | o situaţie în care există o relaţie platonică între doi oameni, dintre care unul are interese romantice sau sexuale nedeclarate faţă de celalalt

Eu am zis mereu că nu există prietenie între un bărbat şi o femeie decât după ce interesele alea de care zice Oxford Dictionary s-au consumat, epuizat, terminat saaaaau, în foarte rare cazuri, nici nu au existat vreodată (el sau ea erau ori încă sunt foarte cuplaţi cu altcineva). Şi asta pentru că acea chimie între doi oameni de sex diferit are legătură (şi) cu apartenenţa lor la sexul diferit, conştient sau nu, şi asta e şi n-ai ce să-i faci!

Da, am prieteni domni, dar puţini, cred că îi număr pe degetele de la o mână, şi lucrurile-s foarte clare: unul joacă în cealaltă tabără, cu unul am vorbit chiar azi la telefon şi îmi oferă perspectiva masculină asupra variatelor dileme (f utilă, de altfel!), unul de care m-ar fi interesat mai tare dacă nu avea, deja!, o istorie destul de complicată (altfel, e foarte ok!), şi, până de curând, un altul care, însă, a tot ţopăit pe gheaţă subţire până a căzut în apă, aşa că i-am pus cruce!

Nici unul dintre ei nu sunt în “friend zone”, aşa cum e descrisă chestia în dicţionar dar sunt un bun exemplu pentru teoria mea cu bărbaţii şi femeile care nu pot fi prieteni pe bune decat după ce interesul romantic dispare din peisaj. Altfel, în accepţiunea autohtonă, am impresia că “friend zone” e locul ăla în care sunt trimişi să bălească “mai puţin dezirabilii”, cei de care ne place dar nu ne place destul, şi sunt ţinuţi acolo fie până când ne place de ei (ceea ce se întâmplă foarte rar) fie până când se plictisesc şi pleacă singuri.

Voi aveţi “friend zone” de-asta? Pe cine ţineţi acolo, în ţarc?! Le daţi apă, nişte nutreţ ceva, din când în când?!

Share: