Ştiu, sunt rea de gură când vine vorba de PR şi pun la colţ tot soiul de practici şi abordări aiuristice în speranţa că cei care au de învăţat vor învăţa să facă mai bine sau măcar să nu-şi repete greşelile.  Şi cum nu sunt puţine exemplele de Aşa NU!, ajung să mă bucur nespus când ajung la mine idei şi abordări care mă încântă. În exemplul de azi, Romtelecom. Da, din nou, ce să fac dacă se mişcă bine?!

Să vedeţi ce ispravă au făcut!

Azi m-a sunat Irina, PR-ul lor, să mă întrebe dacă sunt ok după întâmplările de săptămâna trecută (adică da, urmăresc ce scrii tu acolo, pe blog! – mulţumesc, Irina, de gândurile bune) şi să-mi spună despre un nou serviciu lansat de ei, respectiv afacereataonline.ro

Îmi trecuse ceva pe la ureche, dar nu apucasem să aprofundez detalii, şi asta i-am şi spus. Păi, uite, dacă vrei să vezi cum e, am făcut noi ceva pentru tine, cred că o să te amuze, zice interlocutoarea mea. Ai net la îndemână? Aveam. Atunci scrie aşa: afacerea ruxandrei punct ro

Am tastat, am apăsat enter şi am dat de asta:

Da, simpaticii ăştia nu doar că au făcut un site pentru mine, dar au făcut un site ultrapersonalizat, cu citate din Domnul Sony, o afacere cu vânzare cu hăinuţe pentru mâţe oranj, sau pisici portocalii, după cum preferaţi. Cu diacritice! Cu (auto)descrierea motanului meu luată de aici, de pe blog. Cu idei de accesorii, formular de contact, poze, tot ce-i trebuie unei afaceri pentru un prim pas necesar prezenţei online!

Şi, da, au reuşit să mă impresioneze mai mult decât suficient cât să scriu pe blog de asta, chiar şi fără să mă roage ceva în sensul ăsta. Fiindcă sunt şi o să fiu mereu un fan absolut al comunicării personalizate, atât ca om de comunicare cât şi ca blogger. Măcar atunci când se poate, cât se poate. O semnătură cu stiloul, un telefon din când în când, răspunsul prompt la o rugăminte, un şapou mic la comunicatul de presă, ceva, cât cel căruia i te adresezi să fie sigur că e pentru el, că te-ai gândit la el când ai scris mailul ăla, că nu e doar un canal de comunicare şi atât.

Ăsta e spotul campaniei:

iar aici vedeţi un tutorial despre cum vă puteţi să vă faceţi – GRATUIT – un site pentru afacerea voastră. Şi nu, nu e musai sa fiţi clienţi Romtelecom! Dar să nu încercaţi ceva cu hăinuţe pentru pisici portocalii, da? E luat!!!

Mai mult, pentru promovarea inițiativei și pentru a-i ajuta pe deținătorii afacerilor să înțeleagă mai bine importanța prezenței în mediul online, Romtelecom va organiza, în perioada următoare, ateliere destinate oricărui întreprinzător  care nu deține deja un website propriu. Atelierele vor avea loc în Ploieşti, Cluj, Timişoara, Constanţa, Braşov și Oradea (din comunicatul de presă)

Deci acum e simplu, poţi şi tu să ai Afacerea ta online. Spor la clienţi, zic!

Şi foarte bravo, Romtelecom, pentru comunicare! Pe mine m-aţi convins!

PS Şi, dacă tot veni vorba de laude, un Bravo şi pentru PR People, ştie Tudor Dăescu de ce! :)

Share: