Cele mai multe reclame la produse de curăţat casa au prostul obicei de a-ţi arăta tot soiul de gospodine care fac minuni cu produsele lor pe o cadă sau chiuvetă sau vas de toaletă care-s negre de atâta jeg şi piatră! Pricep că asta e găselniţa de a face efectul produsului minune mai vizibil, dar, frate, ce gospodină e aia cu o cadă atât de infectă încât nici câinele nu-ţi vine să-l duşezi acolo?!

Eu nu sunt ceea ce s-ar putea chema o gospodină. Dacă deschideţi dicţionarul la pagina cu acest cuvânt, e foarte foarte sigur că poza mea nu e acolo. Nu sunt nici măcar vreo maniacă a curăţeniei: se întâmplă uneori ca farfuria din care am servit cina să stea în chiuvetă până a doua zi sau pata de la cine ştie ce sos care a depăşit marginea oalei în timpul fierberii să nu fie eradicată instant.

See? Not my picture!

Ba, mai mult, singurul şorţ din dotare e unul primit la nush ce campanie şi, cu excepţia evenimentului cu pricina, nu l-am purtat niciodată! Stă cuminte în bucătărie, agăţat de-un cui, şi aşteaptă vremuri în care o să-mi protejeze tricourile de eventualele pete. Să aştepte, zic!

Totuşi, nu doar că-mi place să fie curat în casă, dar uneori exagerez într-o asemenea manieră încât observarea atentă a unui colţ al sufrageriei care nu mai era chiar alb m-a trimis de urgenţă după materiale şi ustensile de zugrăvit. Curăţenia aia m-a ţinut cam o lună, dar la sfârşit era chiar lună! Mai ales că nu m-am putut stăpâni şi, pe lângă sufragerie, am curăţat şi zugrăvit şi pereţii din bucătărie şi holul de la intrare, ca să fie treaba treabă!

(aici ar trebui să pun o poză cu dezastrul, dar nu ţin neapărat să-mi amintesc cum arăta casa mea atunci!)

Iar când te apuci să dai la o parte corpuri din mobilă de bucătărie puse acolo de când te-ai mutat, vă asigur că nu e totul ca-n palatul de cleştar, nu! E de frecat şi de şmotruit! Şi am încercat nenumărate soluţii, care mai de care, însă singura care a fost cu adevărat eficientă se cheamă Triumf, vine într-o sticluţă galbenă şi nu iartă nimic!

Şi, tocmai pentru că Triumf ăsta e un triumf, am avut încredere să încerc şi alte produse de curăţenie de la Farmec. Până acum, soluţia pentru curăţat geamuri, dar urmează un final de săptămână casnic-administrativ (cel puţin aşa e planul acum!) aşa că o să folosesc şi de altele. Iar dacă vă dă brânci hărnicia, cei de la Farmec au şi un simpatic concurs pe regiuni. Fie ca cei mai gospodari să câştige!

Altfel, eu încă aştept produse deştepte care ştiu să facă singure ordine şi curăţenie în timp ce eu… ei, cu siguranţă găsesc eu ceva bun de făcut cu timpul asta!

Share: