April 21

Prada Journal: Tu cum vezi lumea?

Dincolo de stil şi lux, Prada a părut mereu un brand interesat să observe aspecte legate de societate şi cultură şi chiar să se implice ori să iniţieze tot soiul de proiecte, încurajând şi provocând expresia artistică nu doar la nivel de fashion, dar şi în film, fotografie, tehnologie – căutaţi pe youtube, de exemplu, filmuleţele lui Baz Luhrmann din seria Impossible Conversations cu Elsa Schiaparelli şi Miuccia Prada, o să vă placă mult!

Sau ăsta, regizat de Polansky, cu Helena Bonham Carter şi Ben Kingsley:

Revenind la subiect, Prada a lansat acum trei zile un concurs de scris în colaborare cu editura Giangiacomo Feltrinelli şi vă spun asta pentru că puteţi participa şi voi: orice persoană care are peste 18 ani se poate înscrie, iar proza cu pricina poate fi scrisă şi trimisă în orice limbă!

Conceptul Prada Journal este legat de interesul brandului de a descoperi noi formule de expresie şi limbaj artistic dar şi de a încuraja tinere talente: premiul este de 5000 de euro, iar câştigătorul va fi anunţat la finele anului. Metafora care a inspirat această provocare este legată de prescriţia pentru ochelari, ca instrument prin care se pot descoperi lumi noi, iar percepţia realităţii poate fi îmbunătăţită.

De altfel, şi tema e legată tot de asta. Cei care doresc să se înscrie în concurs trebuie să trimită un eseu sau o scurtă povestire despre realitatea pe care privirea noastră ne-o transmite şi în ce fel aceasta este (sau poate fi) modificată prin lentile. Criteriile după care vor fi judecate eseurile sunt: creativitate, inovaţie, atenţia la detalii, profunzime, respectarea temei şi, fireşte, calitatea poveştii – mai multe detalii aici.

Mi se pare minunată ideea de a vedea altfel nesuferiţii ochelari, nu ca pe o problemă medicală ci ca pe o oportunitate de a (re)descoperi noi lumi, noi bucurii!

Spor la scris! :)


Tags: , , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 21/04/2013 by ruxandra in category "Carte", "PR sau piar

8 COMMENTS :

 1. By carmen on

  Super misto filmuletzul si concursul, sper ca participi si ne arati si noua dupa ce si cum ai scris :)!

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   nu cred ca particip. lumea mea s-a vazut prin lentile pentru doar o scurta perioada si, pentru ca erau heliomate, nu s’a vazut prea bine :))))
   am urat ochelarii si, dupa ce i’am pierdut, nu mi’am mai facut altii!
   (cred ca urmeaza, totusi)

   Reply
 2. By carmen on

  poate te mai gandesti, caci timp mai e si stii sa te joci frumos cu ele, cuvintele :)!

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   cine stie! is un pic mioapa si mult zapacita asa ca nu e imposibil sa ma lovesc de muza pe strada! :))
   sa cauti si impossible conversations – sunt pe youtube. daca ti’a placut the therapy iti vor placea si dialogurile cu pricina :)

   Reply
 3. By carmen on

  Da, ai avut mare dreptate, dialogul e f foarte interesant, ar fi misto sa le vedem intr-o filmare mai mare.
  Oare botezatu nostru ce ar putea spune pus fata in fata cu agnes toma de ex?! Defiland in chiloti m-a lovit talentul si astfel iubirea de oameni m-a inspirat? Nu am nik cu creatiile lui dar m-am saturat de fatza lui omniprezenta pe la tv. Din pct de vedere al pr-ul el cred ca e bine organizat ?!

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   teoretic, da. practic, ar trebui sa si vanda, nu doar sa apara. nu’mi dau seama cat e de cool sa porti botezatu si cine vrea sa se asocieze cu un brand faimos dar nu neaparat cu o faima buna :)

   Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   sunt mai multe bucatele, si nu sunt toate stranse intr’un sg video, dar cred ca de linkul tau se pot plimba :)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *