Dincolo de stil şi lux, Prada a părut mereu un brand interesat să observe aspecte legate de societate şi cultură şi chiar să se implice ori să iniţieze tot soiul de proiecte, încurajând şi provocând expresia artistică nu doar la nivel de fashion, dar şi în film, fotografie, tehnologie – căutaţi pe youtube, de exemplu, filmuleţele lui Baz Luhrmann din seria Impossible Conversations cu Elsa Schiaparelli şi Miuccia Prada, o să vă placă mult!

Sau ăsta, regizat de Polansky, cu Helena Bonham Carter şi Ben Kingsley:

Revenind la subiect, Prada a lansat acum trei zile un concurs de scris în colaborare cu editura Giangiacomo Feltrinelli şi vă spun asta pentru că puteţi participa şi voi: orice persoană care are peste 18 ani se poate înscrie, iar proza cu pricina poate fi scrisă şi trimisă în orice limbă!

Conceptul Prada Journal este legat de interesul brandului de a descoperi noi formule de expresie şi limbaj artistic dar şi de a încuraja tinere talente: premiul este de 5000 de euro, iar câştigătorul va fi anunţat la finele anului. Metafora care a inspirat această provocare este legată de prescriţia pentru ochelari, ca instrument prin care se pot descoperi lumi noi, iar percepţia realităţii poate fi îmbunătăţită.

De altfel, şi tema e legată tot de asta. Cei care doresc să se înscrie în concurs trebuie să trimită un eseu sau o scurtă povestire despre realitatea pe care privirea noastră ne-o transmite şi în ce fel aceasta este (sau poate fi) modificată prin lentile. Criteriile după care vor fi judecate eseurile sunt: creativitate, inovaţie, atenţia la detalii, profunzime, respectarea temei şi, fireşte, calitatea poveştii – mai multe detalii aici.

Mi se pare minunată ideea de a vedea altfel nesuferiţii ochelari, nu ca pe o problemă medicală ci ca pe o oportunitate de a (re)descoperi noi lumi, noi bucurii!

Spor la scris! :)

Share: